изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:54 EEST
СЪДЪТ ЩЕ СЕ ПРОИЗНЕСЕ ПО ДЕЛОТО ЗА ПОВТОРНО БРОЕНЕ НА БЮЛЕТИНИТЕ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ    
Новини   Предстои в седемдневен срок наблюдаващият съдия да се произнесе по делото за повторно преброяване на бюлетините за избор на общински съветници в Добрич. На проведеното днес съдебно заседание бяха приети нови доказателства по делото и съдия Димитър Михов го обяви за решаване.

   Делото бе образувано по жалби на "Движение 21" и ГЕРБ, които оспориха резултатите от изборите с мотива, че има нарушения в изборния процес. В закрито заседание миналата седмица съдията отхвърли искането за повторно преброяване на бюлетините, като се позова на решение на Конституционния съд. Според него, след като протоколите от секциите не са били оспорени от представителите в и застъпниците на политическите партии в секционните комисии, които се явяват гарант на интересите на гражданите, няма основание за повторно броене, тъй като се счита, че те са били съгласни с резултатите, вписани в тях.
   По-късно в съда бе получена нова жалба от политическа партия, която не е успяла да спечели места в новия Общински съвет. Това наложи ново разглеждане на делото, което се състоя днес.
   В новоизбрания Общински съвет в Добрич ГЕРБ има 17 общински съветници, Реформаторският блок - 8, БСП - 6, по два мандата спечелиха АБВ, ВМРО, НФСБ, "Атака" и ДПС.
Станислава Кръстева


 


Сходни връзки

СЪДЪТ ЩЕ СЕ ПРОИЗНЕСЕ ПО ДЕЛОТО ЗА ПОВТОРНО БРОЕНЕ НА БЮЛЕТИНИТЕ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди