изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 17:31 EEST
ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Военна сводка: За 3 дни руските бомбардировачи са поразили 448 обекта    
НовиниSyria map Карта на Сирия За последните три денонощия руски бомбардировачи са извършили 137 полета в Сирия, при които са поразили 448 обекта от инфраструктурата на терористите от ИД, съобщи представителят на руското военно министерство ген. Игор Конашенков, предаде ТАСС.

Руските военно-космически сили (ВКС) са унищожили склад на „Ислямска държава”, в който се съхранявали „импровизирани неуправляеми ракети” в планинския район Мгар. Екстремистите са използвали тези оръжия за обстрел на жилищни райони на сирийската столица.
Според руското военно министерство информацията за унищожаването на склада в Ракка и Хомс е предоставена от представители на сирийската опозиция.

„През последните три дни, самолети от руската въздушна група в Сирия са извършили 137 бойни полета срещу 448 цели в провинциите Алепо, Дамаск, Идлиб, Латакия, Ракка, Хама и Хомс”, уточни ген. Конашенков.

Руските сили също така са унищожили платформа за минохвъргачка и склад за боеприпаси в Латакия.

„Ние регистрираме забележителна промяна в тактиката на терористите в цяла Сирия. Терористичните групировки са загубили от дързостта си при действията си”, разкри още ген. Конашенков.

Руските военновъздушни сили също така са разрушили цех за ремонти, хангар за танкове на „Джабхат ан Нусра”, като в него имало 4 превозни средства и бойна машина на пехотата.

Само "дяволският" Путин може да се справи с "Ислямска държава"


Както и нацистите през 1939 г., бойците от "Ислямска държава" станаха глобална заплаха. Ние влязохме в съюз със СССР, за да разгромим Хитлер. Няма ли да ес наложи сега да направим същото, за да победим ИД, пита анализаторът Питър Маккей в статията си в Daily Mail.
Според него само с общи действия с "дяволският" Путин светът може да се справи с "Ислямска държава"

За съжаление Русия както и преди продължава да е обект на санкции заради анексирането на Крим и поддръжката за проруските сепаратисти в Украйна. Може би тези разногласия е необходимо да се оставят настрана, предполага Маккей.

Бившият официален представител на правителството на САЩ Джеймс Рубин счита, че ако наистина руският самолет е бил взривен от терористите от ИД, то тогава "трябва да започнем война с тях, докато тази война не се е превърнала в международна". Рубин напомня, че Владимир Путин първи от световните лидери е предложил на САЩ сътрудничество във връзка с атентатите от 11 септември 2001 г. Путин тогава поръча на руските спецслужби да споделят информацията си с ЦРУ и даде възможност на армията на САЩ да използва военните бази в Централна Азия във връзка с антитерористичните действия в Афганистан.

Няма ли да е правилно, ако западните лидери заедно с Путин започнат да имат общи бойни действия срещу ИД, опасността от която е по-голяма отколкото от "Ал Кайда", задава още един въпрос анализаторът на Daily Mail.

Нито Европа, нито САЩ са формирали досега обща визия за това как да се провежда борбата с ИД. Евентуален съюз между Русия и Запада, заедно с сирийските войски може да спре ИД или да намали неимоверно силата на групировката. Разбира се, при такова положение съществува и опасност - това може да повиши опасността от терористична активност на живеещите в Европа поддръжници на ИД.
http://www.blitz.bg

ПОСЛЕДНИТЕ 10 ПУБЛИКАЦИИ НА ТЕМА ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ
  1. А УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ ОЩЕ СА ПРОТИВ ВОЙНАТА НА РУСИЯ СРЕЩУ ИДИЛ - ГОСПОДИ, ПРИБЕРИ СИ ВЕРЕСИИТЕ!
  2. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: "Соколите на пустинята" и сирийската армия изритаха терористите от стратегически пункт (ВИДЕО)
  3. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ:Генералният щаб на Русия: Продължаваме да мачкаме терористите в Сирия, рано е да се говори за победа (ВИДЕО)
  4. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ:Генералният щаб на Русия: Продължаваме да мачкаме терористите в Сирия, рано е да се говори за победа (ВИДЕО)
  5. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: САЩ убиха германския рапър „Десо Дог“, присъединил се към „Ислямска държава“
  6. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Отряд командоси на ИД, обучени от US-инструктори, се предадоха в плен
  7. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: МОЗАЙКАТА СЕ ПОДРЕЖДА: Разведките докладват: Самолети от Турция спасяват 500 екстремисти от ударите в Сирия
  8. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Daily Mail: В Сирия е унищожен лидер на групировката „Джебат ал-Нусра“
  9. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Племе, за чиято жестокост се носят легенди, премина на страната на Асад в борбата с ИД
  10. Експерт разкри сензационно: Защо "Ислямска държава" има възход? Кои са бойците й? Ще има ли нова световна война?
 


Сходни връзки

ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Военна сводка: За 3 дни руските бомбардировачи са поразили 448 обекта | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди