изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:52 EEST
Акценти от реализираните дейности по Проект „Подкрепа за заетост“ в общините Балчик и Каварна    
НовиниПроектът се реализира от Министерството на труда и социалната политика чрез Агенцията по заетостта. За период от четири месеца в област Добрич бяха наети 80 безработни лица, които работиха на общо 28 обекта.

   Разпределението на работните места бе съобразено с целите на Проекта, насочени към повишаване на заетостта и осигуряване на подкрепа за работодатели от общини, засегнати от природни бедствия. Те са съгласувани с кметовете и са одобрени от Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие.

         На територията на Община Балчик по Проекта са обхванати обекти, които са силно замърсени, затлачени и трудно достъпни. От тях са извозени голямо количество битови и строителни отпадъци. Приблизително 200 куб./м е изрязаната излишна растителност – лиани, тръстика и др. Гражданите живеещи в близост до тези обекти са изказали своето положително мнение и са настояли за неговото продължение. Дейността на ангажираните лица включи и почистване на мост в с. Кранево, почистване на р. Батовска до пречиствателна станция к.к. Албена. В с. Оброчище са почистени два моста, в гр. Балчик са почистени източното и западното дере, 6 водостока и канавки с обща дължина 550 м, почистени са също дъждоприемници, шахти и др. Дейностите на тези обекти са извършени 2 пъти.

         В цифрово изражение: общата дължина на почистените дерета е 3,55 км, а окосените площи около тях се изчисляват на 11 декара. От участъците са извозени отпадъци, извършено е кастрене на клони и изсичане на храсти. За осъществяване на гореспоменатите дейности, в продължение на 4 месеца, в община Балчик работиха 5 наети лица.

         В периода 01.07 – 31.10.2015 г. на територията на град Каварна бяха разкрити също 5 работни места по Проекта. Дадена бе възможност на пет безработни лица от уязвими групи /продължително безработни и с ниска квалификация/, да възвърнат трудовите си навици.

         В рамките на четирите месеца те са почистили дерето в град Каварна, което е с дължина 6 км, разчистили са 1 декар от отпадъци и са окосили 1 декар трева.

         В селата Раковски, Вранино и Х. Димитър са почистени 3 км дерета. От речните корита са премахнати отпадъци, изкоренени са бурените и порасналата растителност. Общата дължина на почистените дерета е 9 км, а окосените площи около тях се изчисляват на 4 дка. Наетите лица са премахнали отпадъци, извършено е кастрене на клони и изсичане на храсти.  

Областна администрация Добрич  



 


Сходни връзки

Акценти от реализираните дейности по Проект „Подкрепа за заетост“ в общините Балчик и Каварна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди