изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:56 EEST
Пентагонът в стрес! Русия и Китай стават много силни    
По светаВисокопоставени чиновници в Пентагона бият тревога, защото Русия и Китай стават много силни и има трябва да се подготви възможност за противопоставяне на тези страни в световен план, съобщава Bloomberg View.

„Има две велики държави. Ситуация вече е съвършено различна – през последните 25 години не сме се сблъсквали с нищо подобно”, коментира на Форума за национална отбрана, който носи името на Роналд Рейгън, заместник-министърът на отбраната на САЩ Роберт Уорк.

С думите си той определя „заплахата”, която в дългосрочна перспектива ще представляват Китай и Русия.

На форума Уорк е представил също така и новата стратегия за национална отбрана – т.н. „Трето противопоставяне”, в основата на което се цели да не се допусне конфронтация с Русия и Китай.

В основата на стратегията са нови разработки за съвременни прийоми за водене на война, които ще позволят на САЩ да ограничи силата на тези две страни.

В този смисъл Пентагонът изисква по-активни мерки за противопоставянето срещу предполагаеми заплахи за САЩ от страна на Русия и Китай, но в същото време той няма права, за да прави това, което смята за необходимо. В същото време Белият дом по въпроса за предприемане на военни действия работи със закъснение. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Пентагонът в стрес! Русия и Китай стават много силни | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.18 секунди