изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 02:43 EEST
Поредна афера! Съпругата на касиера на Костов Гроздан Караджов гълта бюджетни пари за преводи    
Новини „Гроздан Караджов брутално ми отказа да се възползвам от услугите на фирмата на жена му за преводи, а тя може да прибира огромни пари от всички институции в България за същото”, изригна пред БЛИЦ малкият човек Георги Софкин.

Повод за обаждането му беше публикацията на БЛИЦ за това, че сегашният депутат е задържал 6 месеца въвеждането на роуминг в България срещу хонорар от 600 000 евро месечно по договор с „Глобул”.

Шампионът от параолимпийските игри смята, че фирмата на съпругата на Караджов „Интерланг” има отношения с най-важните институции в държавата благодарение на контактите на мъжа си и нарече това „злоупотреба със служебно положение”.

„Самият аз зная езици и дори съм превеждал на официални срещи, но ми трябваше много точен превод на официален документ. Помолих за съдействие мой приятел и той ми препоръча тази фирма, но когато се обадих на Караджов, се оказа че съм недостоен”, възмущава се Софкин и настоява да се изясни как така съпругата на бившия касиер на Иван Костов е докопала най-тлъстите поръчки.

Според информацията на сайта на преводаческата фирма „Интерланг” тя е започнала работа точно по време на правителството на Иван Костов – преди 17 години. „Ние знаем, че работата с бюджетни средства налага внимателен подбор на доставчик на преводаческа услуга. Изискванията на държавните институции и обществените организации включват бързина, гъвкаво ценообразуване и опит”, обяснява сайтът.
„Печелили сме конкурси за обществени поръчки за предоставяне на устни и писмени преводачески услуги на Народното събрание на Р България, Министерството на финансите, Министерството на правосъдието, Министерството на външните работи, Министерството на вътрешните работи, Министерството на отбраната, Министерството на труда и социалната политика, Министерството на здравеопазването, Министерството на транспорта, Националната агенция за приходите”, хвалят се собствениците на „Интерланг”.

„В дългия списък на нашите партньори са български и чуждестранни неправителствени организации като UNDP (Програма на ООН за развитие (ПРООН), OSCE (Организация за сигурност и сътрудничество в Европа), Асоциация „Прозрачност без граници“. БСЧП „Възраждане“, фондация МИЗЗО, Българска търговско-промишлена палата, Американска търговска камара, Германо-Българска индустриално-търговска камара, Български форум на бизнес лидерите и много други”, допълват още в сайта на преводаческата фирма.

Софкин се отнася с хумор към отказа да преведат важния за него документ, но твърди, че поведението на Караджов е било изключително оскърбително и се опитва да изчисли какви пари прибира жена му благодарение на облагодетелствения и овластения си мъж.  http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Поредна афера! Съпругата на касиера на Костов Гроздан Караджов гълта бюджетни пари за преводи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди