изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:41 EEST
ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: „Пъклен огън” и „умни” бомби ликвидирали най-свирепия палач на „Ислямска държава”    
По светаSyria map Карта на Сирия Маскираният в черно касапин с брилянтния лондонски акцент, който отряза главите на поне 7 американски, британски и японски заложници в Сирия и пусна видеозаписи със зверствата си в интернет, бе буквално пулверизиран при серия от въздушни удари на американски дронове, твърдят британски и американски медии.

Поне 14 ракети „Хелфайър” („Пъклен огън”) и „умни” бомби „Пейвуей” се изсипали изневиделица между 23,40 и 23,51 ч в сирийската бърлога на „Ислямска държава” - Рака. Според източници от Пентагона и местни опозиционни групи Мохамед Емуази, известен още като Джон Джихадиста, бил поразен, докато се качвал в кола заедно с още 3-ма терористи. Това станало в центъра на града - между сградата, която халифатът е обявил за ислямски съд, и часовниковата кула, известна от снимките на масови екзекуции на „вероотстъпници”. Въздушните удари били нанесени от два дрона MQ-9 „Рийпър” („Смърт”).

„Това бе акт на самоотбрана, който порази халифата в сърцето, но все още не сме напълно сигурни, че този терорист е мъртъв”, заяви вчера следобед британският премиер Дейвид Камерън.

Високопоставен американски военен източник обаче каза пред „Фокс нюз”, че „с 99% увереност” може да се твърди, че Емуази бил вече в ада, пише „Труд”.

Базираната в Лондон Сирийска обсерватория за човешки права цитира свой източник в Рака, според който 27-годишният Джон Джихадиста бил оцелял, но берял душа в местната болница.

Потвърждаването на смъртта му може да стане по два начина - чрез подслушване на разговори на терористите в Рака или сравнителен анализ на ДНК на трупа с този на близките му в Англия.

Държавният секретар на САЩ Джон Кери заяви, че ликвидирането на главореза показвало, че „дните на халифата са преброени”.

Междувременно президентът на Иракски Кюрдистан Масуд Барзани обяви, че пешмерги и християнски бойци язиди са освободили град Синджар, където халифатът нахлу през август 2014 г. и изкла поне 5000 язиди.

Офанзивата край сирийската граница била подпомогната от US военни съветници на терен и от 36 въздушни удара в сряда и четвъртък. В Синджар оставали само още няколко джихадистки снайперисти и атентатори самоубийци. Кюрдският контрол там прекъсва директната линия за комуникации между сирийската столица на халифата - Рака, и иракската - Мосул.

Иракската армия предприе блиц офанзива срещу контролирания от терористите главен град на провинция Амбар. Рамади, който е на 60 км западно от Багдад, е напълно обкръжен. Северно от иракската столица обаче се стигна до сблъсъци между кюрди и проправителствени шиитски бойци, при които загинаха поне 7 души. http://pik.bg

ПОСЛЕДНИТЕ 10 ПУБЛИКАЦИИ НА ТЕМА ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ

  1. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Чудовищен взрив в Сирия! Вдигнаха във въздуха камион с джихадисти самоубийци от ИД (ВИДЕО)
  2. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Военна сводка: За 3 дни руските бомбардировачи са поразили 448 обекта
  3. А УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ ОЩЕ СА ПРОТИВ ВОЙНАТА НА РУСИЯ СРЕЩУ ИДИЛ - ГОСПОДИ, ПРИБЕРИ СИ ВЕРЕСИИТЕ!
  4. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: "Соколите на пустинята" и сирийската армия изритаха терористите от стратегически пункт (ВИДЕО)
  5. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ:Генералният щаб на Русия: Продължаваме да мачкаме терористите в Сирия, рано е да се говори за победа (ВИДЕО)
  6. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ:Генералният щаб на Русия: Продължаваме да мачкаме терористите в Сирия, рано е да се говори за победа (ВИДЕО)
  7. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: САЩ убиха германския рапър „Десо Дог“, присъединил се към „Ислямска държава“
  8. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Отряд командоси на ИД, обучени от US-инструктори, се предадоха в плен
  9. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: МОЗАЙКАТА СЕ ПОДРЕЖДА: Разведките докладват: Самолети от Турция спасяват 500 екстремисти от ударите в Сирия
  10. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Daily Mail: В Сирия е унищожен лидер на групировката „Джебат ал-Нусра“
 


Сходни връзки

ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: „Пъклен огън” и „умни” бомби ликвидирали най-свирепия палач на „Ислямска държава” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди