изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:55 EET
ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: "Дейли мейл": Русия защитава авиобазата „Хмеймим” със страховити зенитно ракетни комплекси    
По света Руската армия защитава изключително ефективно авиобазата си „Хмеймим” в района на сирийския град Латакия, пише в.„Дейли мейл”. Военни специалисти анализирали за изданието снимка от военното поделение и установили, че на територията му са разположени най-съвременните зенитни установки С-400 „Триумф”.

Те могат да поразяват цели в радиус от 402 км. С други думи от мястото, на което са разположени, руските ракети в Сирия могат да стигнат до цели в Турция, Кипър, Средиземно море или дори Израел. От друга страна, С-400 могат да свалят всеки самолет, който лети на височина от 5 м до 27 км. Смята се, че „Триумф” е способен да обезврежда дори най-модерните американски изтребители от пето поколение.

С-400 е ракетна система, влязла на въоръжение преди осем години, но до момента не е изнасяна извън Русия и това предизвиква големия интерес към нея. За момента независими източници не са потвърдили новината за разполагането им в Латакия. Ако новината все пак е вярна, Русия на практика е разгърнала ракетен щит над цялото средземноморско крайбрежие на Сирия, твърди руският анализатор Юрий Бармин в профила си в „Туитър”.

Не е изключено „изтичането” на информация в световните медии да е преднамерено, също както се случи преди дни с новината за безпилотните подводници торпеда от системата „Статус-6”. Те били способни да изтрият от лицето на земята цялото крайбрежие на противника (разбирай Съединените щати – б.а.) само с един удар, но ще са готови едва през 2025 г.

Невнимателни руски генерали показаха една от най-секретните разработки Това е уникалната система от подводници под името "Статус 6", способни да нанесат удар с ядрено оръжие. Верни или не, и двете новини – за подводниците и за комплексите С-400 изключително добре пасват на руската доктрина, която включва и водене на война без оръжие, а с информационни средства.

Тя беше представена миналата година от армейски генерал Валерий Герасимов. Целта й е „да създаде у потенциалните агресори трайно убеждение, че оказването на всякакъв вид натиск срещу Русия и нейните съюзници е напълно безперспективно”.

Още преди месец върховният главнокомандващ силите на НАТО в Европа генерал Филип Брийдлав заяви, че руските зенитни комплекси, разположени в Сирия, не са предназначени за борба с "Ислямска държава" или която и да е от антиправителствените групировки в страната и представляват най-голямата заплаха за силите на страните от алианса, участващи в предвожданата от САЩ коалиция.

Пред лондонския в. "Таймс" той изброява, че в района са заснети системите SA-15 ("Тор" според руската класификация) и SA-22 ("Панцир-С1"), както и изтребители Су-30.

Брийдлав определя това оръжие като "доста модерно" и припомня, че никой не е виждал някой друг освен армията на Асад, да разполага с авиация в района, още повече самолети, срещу които са насочени споменатите системи.

Оценката на командващия в Европа са, че Русия опитва да очертае в Източното Средиземноморие недостъпна за другите зона, за да гарантира достъпа до сирийското пристанище Тартус в подкрепа на президента Башар ал Асад. http://www.blitz.bg

ПОСЛЕДНИТЕ 10 ПУБЛИКАЦИИ НА ТЕМА ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ
  1. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: „Пъклен огън” и „умни” бомби ликвидирали най-свирепия палач на „Ислямска държава”
  2. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Чудовищен взрив в Сирия! Вдигнаха във въздуха камион с джихадисти самоубийци от ИД (ВИДЕО)
  3. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Военна сводка: За 3 дни руските бомбардировачи са поразили 448 обекта
  4. А УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ ОЩЕ СА ПРОТИВ ВОЙНАТА НА РУСИЯ СРЕЩУ ИДИЛ - ГОСПОДИ, ПРИБЕРИ СИ ВЕРЕСИИТЕ!
  5. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: "Соколите на пустинята" и сирийската армия изритаха терористите от стратегически пункт (ВИДЕО)
  6. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ:Генералният щаб на Русия: Продължаваме да мачкаме терористите в Сирия, рано е да се говори за победа (ВИДЕО)
  7. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ:Генералният щаб на Русия: Продължаваме да мачкаме терористите в Сирия, рано е да се говори за победа (ВИДЕО)
  8. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: САЩ убиха германския рапър „Десо Дог“, присъединил се към „Ислямска държава“
  9. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Отряд командоси на ИД, обучени от US-инструктори, се предадоха в плен
  10. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: МОЗАЙКАТА СЕ ПОДРЕЖДА: Разведките докладват: Самолети от Турция спасяват 500 екстремисти от ударите в Сирия
 


Сходни връзки

ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: "Дейли мейл": Русия защитава авиобазата „Хмеймим” със страховити зенитно ракетни комплекси | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди