изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 01:41 EEST
БОКСЬОРКИ ОТ ДОБРИЧ СЪС ЗЛАТО И СРЕБРО ОТ СИЛЕН ТУРНИР    
Спорт Българските състезателки спечелиха две титли от завършилия първи международен турнир по бокс за жени „Балкан“. Надпреварата се проведе в столичната зала „София“ и събра 171 боксьорки от 24 страни. Със златните медали се окичиха Станимира Петрова (кат. до 51 кг) и добричлийката Светлана Каменова (60). Другата представителка на добруджанската боксова школа Стойка Петрова остана със сребро.

Преди ден бронзови отличия взеха Севда Асенова (48) и Симона Симеонова (64).
В изцяло българския финал при 51-килограмовите световната шампионка в кат. до 54 кг от Корея 2014 Станимира Петрова надделя по точки над европейската за 2014 Стойка Петрова. В равностоен и напрегнат мач двете играха премерено и предпазливо и се хвърлиха в размяна на удари едва в последния рунд. В крайна сметка и съдиите трудно определиха победителката като Станимира спечели с 2:1 с преференция - 39:37, 38:38, 37:39. Така родената в Асеновград Петрова взе реванш за загубата си от Стойка в Букурещ преди 3 седмици и изравни на 1:1 победите в мачовете помежду им. Както е ясно, Станимира слезе в олимпийската категория до 51 кг, в оглед на предстоящите игри в Рио.
„Щастлива и доволна съм от победата си. Имам обаче още много да работя. Това не беше най-добрият ми мач. В тази категория се чувствам дори по-добре, беше ми трудно само в началото, докато сваля килограмите“, призна победителката.
„Щастлива съм, че играх в изцяло български финал, но съм разочарована от себе си. Трудно се играе срещу всяка една съперничка, не само срещу Станимира, когато не си направиш твоята си игра. Човек обаче трябва да се учи от грешките си и аз ще направя точно това“, сподели Стойка Петрова. Двете българки бяха наградени от министъра на спорта Красен Кралев, който пристигна специално за техния финал в зала „София“.
Светлана Каменова пък спечели по категоричен начин нелекия си финал при 60-килограмовите срещу французойката Естел Мосели – 3:0 (39:37, 39:37, 39:37). „Смятам, че ми се получиха нещата, не бях на ниво само във финалната размяна на удари. Мачът за титлата бе най-добрият за мен в турнира и съм доволна. Дори аз малко се изненадах от себе си, тъй като французойката е много сериозен съперник, веднъж сме се срещали и ме би. Освен това тя е сред основните претендентки от Европа в нашата категория за олимпийска квота за Рио и съм много щастлива, че по този начин я победих“, коментира Каменова. Заключителният ден от надпреварата започна с минута мълчание в памет на жертвите на терористичните атентати в Париж.


 


Сходни връзки

БОКСЬОРКИ ОТ ДОБРИЧ СЪС ЗЛАТО И СРЕБРО ОТ СИЛЕН ТУРНИР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди