изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:58 EEST
СДВР увеличи полицейското присъствие в центъра на София (ОБЗОР)    
Ред и сигурност София. Столична дирекция на вътрешните работи увеличи патрулите в центъра на София. Това каза кметът на Столична Община Йорданка Фандъкова, по време на сесията на Столичния общински съвет, която започна с минута мълчание в памет на загиналите след атентатите във Френската столица и последвалите повишени мерки за сигурност в цяла Европа. Фандъкова обяви, че допълнителен пост на жандармерията е разположен на столичния булевард „Мария Луиза", осигурено е и допълнително присъствие от Общинска полиция в района на „Женския пазар".

Йорданка Фандъкова увери, че след случилото се в Париж, тя се намира в постоянна връзка с министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова и директора на СДВР, за да се подсили сигурността, както в София, така и в цяла България. По нейна заповед са повишени и мерките за сигурност при масовите мероприятия и охраната на обекти, където традиционно се събират голям брой хора. Йорданка Фандъкова допълни, че са възложени съвместни проверки между СДВР и Столична община, които да следят за работата на охранителните фирми, отговарящи за реда в училищата и детските градини, както и други публични институции. „На всичко това, ние трябва да отговорим с твърдост и с адекватни мерки за сигурност”, категорична бе Фандъкова.
В началото на заседанието, председателят на ГС на БСП – София и общински съветник Калоян Паргов отправи предложение да бъде назначен заместник-кмет по сигурността на Столична община. Той аргументира предложението си със създалата се ситуация на несигурност след случилото се във френската столица. Според него, човекът, който евентуално би заел поста, трябва да бъде с достатъчно богат опит в борбата с тероризма и опазване на сигурността. „Ние имаме нашата експертна готовност, но това трябва да бъде консенсусна фигура. Тя не трябва да бъде обект на политически битки и кадруване", посочи Паргов. Той настоя още, в началото на всяка сесия на Столичния общински съвет, кметът да изнася писмен или устен доклад, с който да информира съвета и обществото за оперативната обстановка и мерките, които са предприети за опазване на сигурността в столицата.
В отговор на предложението Фандъкова коментира, че по време на първият ѝ и частичен мандат, е имало заместник кмет с такъв ресор, но при обявяване на екипа си ще вземе решение дали е необходимо и в момента това да се поеме от специален човек или тя ще продължи да отговаря за Дирекция „Сигурност”.  http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

СДВР увеличи полицейското присъствие в центъра на София (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди