изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:08 EEST
bTV: Загинал е главният треньор на националите ни по ски Драго Грубелник!    
СпортГлавният треньор на националите ни по ски Драго Грубелник загина при тежка катастрофа в Зьолден, Австрия, предаде bTV, цитиран от сайта Нов спорт. Пострадали при инцидента са още водещият ни скиор Алберт Попов и треньорът Митко Христов.



Автомобилът, в който пътували, e катастрофирал на слизане след тренировка. В спасителната операция са се включили хеликоптер и доброволци, пише местното издание "Хойте". 

Катастрофата е станала на височина от 2330 м. Предполага се, че шофьорът е загубил контрол на управлението и колата се е свлякла в 100-метрова пропаст.

Според Tiroler Tageszeitug, водачът е предприел изпреварване на завой. Полицията съобщила първоначално за трима сериозно ранени. Инцидентът е станал малко преди 11 ч местно време днес.
По-рано Българската федерация по ски съобщи, че двама треньори от националния тим по ски-алпийски дисциплини и водещият ни скиор Алберт Попов са пострадали при катастрофа в Зьолден (Австрия).

Автомобилът, в който са били главният треньор на националите Драго Грубелник, помощникът му Митко Христов и Алберт Попов, e катастрофирал на слизане след тренировка.

Попов е транспортиран в университетската клиника в Инсбрук, а Друбелник и Христов са откарани в болница в Германия.

"Към момента нямаме повече информация", заяви пред БЛИЦ пресаташето на БФСки Пламен Вълков.

18-годишният Алберт Попов учи в австрийско спортно училище, но е пътувал за състезание заедно с други скиори в Швейцария.
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

bTV: Загинал е главният треньор на националите ни по ски Драго Грубелник! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди