изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:10 EEST
Районен съд - Генерал Тошево, отбеляза с тържество 30 години от основаването си    
Ред и сигурност  В присъствието на официални гости, магистрати и съдебни служители днес, 20 ноември, Районен съд-Генерал Тошево отбеляза своята 30 годишнина. Празненството започна с празничен водосвет на отец Петър, след което последва слово на председателя на празнуващата институция съдия Росен Стоянов. Свое приветствие отправи и кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров.

 

 В него той посочи, че  вече три десетилетия Районен съд – Генерал Тошево изпълнява своята основна функция, като справедливо отстоява върховенството на закона и ценностите за равноправие и свобода на личността. По повод приноса на съда в опазване на държавността и обществения ред той връчи на неговия председател Плакет с герба на Община Генерал Тошево.
    Тържеството продължи с представяне книгата на Илия Кишишев „Съдебно дело и съдилища в Генерал Тошево”. В рамките на проявата бяха наградени и средношколците, които писаха есе на тема „Защо трябва да има правосъдие “. След тържеството гостите имаха възможност да разгледат документалната изложба, свързана с историята на съда и Южна Добруджа, акуратно подредена от директора на Историческия музей в града. За доброто настроение на присъстващите със свои музикални изпълнения се погрижиха талантливите деца от школата по изкуствата към НЧ „Светлина – 1941”.
    Днешното тържество по случай отбелязването на 30-тата годишнина от създаването на Районен съд - Генерал Тошево, бе предхождано от "Месец на отворените врати". През този период младежи от училищата в града и граждани се запознаха отблизо с естеството на работа в съдебната сфера, правилата за поведение в съда, наблюдаваха как протича едно съдебно дело. Целта на проявата бе да  допринесе за повишаването на правната култура на гражданите и да спомогне за укрепване на доверието в съдебната система.
    30 години Районен съд Генерал Тошево осъществява правораздавателната си дейност на територията на община Генерал Тошево и е едно от петте районни съдилища, включени в съдебният район на Окръжен съд Добрич.


 


Сходни връзки

Районен съд - Генерал Тошево, отбеляза с тържество 30 години от основаването си | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди