изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:16 EEST
АНТОН ДОНЧЕВ: ЖИВЕЕМ В МНОГО РАЗДЕЛНО ВРЕМЕ - И БЪЛГАРИЯ, И СВЕТЪТ; 4 ГЛИГАНА СИ НАМЕРИХА МАЙСТОРА    
НовиниАко България не реши културните си проблеми, няма да се справи нито с политическите, нито с икономическите, категоричен е тазгодишният носител на голямата литературна награда "Йордан Йовков". "Ще повтарям, докато мога - духовният живот на нацията, нейната вяра, определят стандарта на живот".

Това каза пред журналисти в добричкото село Красен носителят на наградата на името на Йовков академик Антон Дончев. В България се случва нещо трагично - събирали се генералите и от сутрин до вечер обсъждали въоръжението. Според писателя, то е едно и също във всички държави, но страните се развиват по различен начин, защото "важно е кой държи оръжието".

***************
Общо четири са до момента отстреляните диви свине, съобщи председателят на Ловно-рибарското дружество в Добрич Петър Петров. Първенци засега са авджиите от Орлова могила, които са гръмнали два глигана, а по веднъж точни са били ловците в Житница и Славеево. Ловът на едър дивеч е до 31 декември и се ловува през почивните дни - събота и неделя. На територията на ЛРД - Добрич, могат да бъдат убити 40 диви свине.
НДТ - 22 ноември 2005 г.


 


Сходни връзки

АНТОН ДОНЧЕВ: ЖИВЕЕМ В МНОГО РАЗДЕЛНО ВРЕМЕ - И БЪЛГАРИЯ, И СВЕТЪТ; 4 ГЛИГАНА СИ НАМЕРИХА МАЙСТОРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди