изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:35 EEST
РАДОСВЕТА СИМЕОНОВА СЛЕЗЕ ПОД ЕДИН ЧАС НА 15 КМ В ИСТАНБУЛ    
СпортСъстезателката на Добруджа 99 Радосвета Симеонова взе участие в едно от най-престижните лекоатлетически състезания в света – Истанбулският маратон. Представянето на атлетката от Добрич бе повече от успешно, тъй като на дистанцията от 15 км тя запиша личен рекорд. Тя измина трасето за по-малко от час -  59.25 ч. Ето какво сподели Радосвета след завръщането си от турския мегаполис:

“Отново се впуснах в поредното приключение, едно приключение съпроводено с един от най-големите маратони на света. Истанбулският маратон е едно от 25-те престижни бягания на класическата дистанция от 42 км и е единсвеното, което се провежда на два континента - Европа и Азия. Бегачите пресичат Босфора по един от мостовете над него. Може би, затова този форум ме впечатли, толкова, че да искам да пропътувам 1800 км.
Този път групата беше необичайна, а именно 40 любители - спортисти от гр. Варна, любители, но жадни за изяви и винаги готови за приключения. Заедно с тях и единствения професионалист в бяганията в лицето на моя милост.
След 10-часов път навлязохме в същинския Истанбул, като първата ни задача бе да отидем до Експото да си вземем номерата за участие и разбира се организаторите бяха приготвили и допълнителни подаръци. За добре дошли ни почерпаха с паста по турска рецепта ,а за тези, които се бяха схванали от дългия път имаше различни спортове (от бягане на пътечка до стрелба с арбалет). В края на деня, уморени от преживените емоции, лично аз нямах търпение да легна под завивките на топлото легло.
Събота беше ден за разглеждане на забележителностите. Интересно ми бе да се запозная с тяхната архитектура, култура, навици и порядки. Посетих всичко, което можеше да се види в рамките на един ден - (Св. София, Босфора, Галата, Султан Ахмед, Капълъчарши). В края на деня, вече не чувствах нищо от кръста надолу, исках само да събуя обувките и да релаксирам.
Дойде неделята, а с нея и самото състезание. Времето бе слънчево, благодатно, както за туристи, така и за бегачи. Организацията бе на ниво, часовете се спазваха до минутата, автобусите бяха препълнени от маратонци. Сред тези ентусиасти бе и нашата най-голяма група, готова да покори Истанбул и да покаже какво е Run for Fun. След 20 мин. пътуване стигнахме до мястото, където щяха да бъдат дадени стартовете на трите дистанции от 10 км, 15 км, 42 км. Единствено аз от групата щях да бягам по-късата дистанция от 15 км, не защото се плаших от километрите, а защото имах отлична подготовка за късото разстояние.
Стартът бе даден точно в 9:00 ч. и една огромна тълпа от бегачи се изсипа пред мен. Гледката бе зрелищна, но и мотивираща. Трасето започваше с лек баир, последван от стръмно спускане, където можех да наваксвам изгубените минути в началото. Около мен само бегачи от най-различни народности. Публиката беше енергична и надъхваща. Цялата обстановка около мен ме зареждаше и превръщаше километрите в метри. Виждах бегачи, стремящи се към силен резултат, ходачи, но въпреки това желаещи да завършат или просто любители, които обичат да спортуват. Аз ли от кои бях?
Отговорът е ясен: дойдох, видях и спечелих! Не спечелиих слава, а много повече. Спечелих самоувереност, самочувствие, удовлетворение и личен резултат на 15 км (59:25). По време на бягането нито един път не съжалих, че съм тук и сега на това трасе, не съжалих за компанията , с която бях и нито един път не помислих,да се откажа. За 59:25 сек. всичко приключи, неусетно свършиха километрите, може би единственото нещо, за което съжалих ,че не се пуснах на маратона.
Завърших дистанцията от 15 км на 11 място за време под един час, което ме накара да се гордея, че спортът е моят начин на живот, че ме е научил на дисциплина, отговорност, борбеност и стремеж да преследвам мечтите и целите си.
Когато се прибрах в хотела, събух маратонките си, легнах на леглото и почувствах страшна болка в краката си, но тази болка беше болката на успеха. Бързо отмина, остана само радостта и спомена от това незабравимо приключение.
Всичко това нямаше да се случи без организацията на групата от Irun. Благодаря, че съм част от всички Вас. Следваща цел: МАРАТОН”.


 


Сходни връзки

РАДОСВЕТА СИМЕОНОВА СЛЕЗЕ ПОД ЕДИН ЧАС НА 15 КМ В ИСТАНБУЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди