изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:06 EEST
Zeit: Американски пилоти нарекоха бойните дронове на САЩ движеща сила на тероризма    
По света Четирима бивши военни, управлявали дистанционно американски безпилотни самолети, са изпратили до президента Барак Обама, министъра на отбраната Ащън Картър и директора на ЦРУ Джон Бренън открито писмо с искане да бъде закрита американската програма за използване на дронове за бойни цели.

Според военните, с чието писмо разполага немският вестник Die Zeit, ударите с безпилотни самолети само подтикват хората да преминат на страната на ИД, превръщайки се в „програма за вербуване на нови терористи”.

Те настояват САЩ да преразгледат гледната си точка за използване на дронове, тъй като атаките с тях, убиващи мирни хора, само подхранват чувството за ненавист, манипулирано от такива терористични организации като ИД.

По думите на четиримата военни, програмата за безпилотни самолети, създадена от сегашното и предишните правителства на САЩ, стана една от движещите сили на тероризма и дестабилизацията в света. Вашингтон публично е лъгал за ефективността на програмата, премълчавайки огромните загуби сред мирното население.

„Ние не можем мълчаливо да гледаме терористичните актове като тия, които станаха в Париж, знаейки какви разрушителни последствия носи програмата за безпилотни дронове както в САЩ, така и зад граница” – се казва в писмото.  http://www.blitz.bg


 


Сходни връзки

Zeit: Американски пилоти нарекоха бойните дронове на САЩ движеща сила на тероризма | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди