изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 06:02 EET
НОВ УКРАИНСКИ СЦЕНАРИЙ, ЗА БЛАГОДАРНОСТ КЪМ РАЗСРОЧЕНИЯ ДЪЛГ - КРИМ БЕЗ ЕЛЕКТРОЗАХРАНВАНЕ    
По светаВсички населени места в Крим са останали без електричество. Информацията е потвърдена от директора на компанията „Крименерго“ Виктор Плакида и от регионалното управление на министерството на извънредните ситуации на Русия. Кримските енергетици са започнали да включват важните обекти към резервни източници на захранване. „В момента се задействат всички резервни източници на електроснабдяване, включително мобилните генератори и електростанциите. На първо място се захранват социалните обекти и жизнено важните обекти“, заяви източник от кримското правителство.

По-рано се съобщаваше, че в украинската Херсонска област в събота вечер отново са взривени стълбове за пренос на електроенергия към Крим Два стълба на електропреносната линия Мелитопол-Джанка , по която се осъществява подаване на електроенергия към Крим са били взривени в петък, 20 ноември. По предварителни данни към стълбовете са били прикрепени гранатометни мини.
В Крим бе въведен режим на извънредно положение в във връзка с прекратяването на електроснабдяването към полуострова от територията на Украйна, „Във връзка с изключването на електроенергията в Република Крим е въведен режим на извънредно положение, с решение на ръководителя на правителството. Във връзка с това всички подразделения на министерството на извънредните ситуации са приведени в готовност“, заяви заместник-началникът на регионалното управление на руското министерство на извънредните ситуации Алексей Фридман.
Крим може да обезпечи себе си с електроенергия от собствени източници максимум до 50% , заяви кримският вицепремиер Михаил Шеремет.
„Необходими са ни 1200 мегавата. Към момента, със всички източници на захранване, имаме около 600 мегавата. Това е при най-благоприятни условия“, заяви Шеремет, като добави, че всички медицински учреждения на Крим са включени към резервни източници на захранване.
„Всички болници съобщиха, че са пуснати всички дизелови генератори и всички необходими мероприятия в болниците се изпълняват в пълен обем“, добави Шеремет.
Поради повредата на далекопроводите, доставящи ток от Украйна, в Крим около 1.9 милиона души са се оказали без електричество.
„Без електроснабдяване са останали битовите потребители на Крим и град Севастопол (около 1.896 милиона души)“, се посочва в съобщение на руското министерство на енергетиката.
Регионалното управление на министерството на извънредните ситуации съобщава, че режимът на извънредно положение в Крим ще се запази до пълно възстановяване на електроснабдяването.
Работата на телевизията и основните радиостанции в Крим и Севастопол е преминала на автономно електроснабдяване. Руският Черноморски флот в Севастопол също е включен към резервни източници на електрозахранване Прекратяването на доставките на електричество от Украйна за Крим не се е отразило на работата на летището в Симферопол.
По думите източник от украинската компания „Укренерго“ отстраняването на повредите по линиите за подаване на електроенергия към Крим ще отнеме до две денонощия. http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

НОВ УКРАИНСКИ СЦЕНАРИЙ, ЗА БЛАГОДАРНОСТ КЪМ РАЗСРОЧЕНИЯ ДЪЛГ - КРИМ БЕЗ ЕЛЕКТРОЗАХРАНВАНЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди