изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:12 EEST
Консервативната опозиция спечели президентските избори в Аржентина    
По света Консерваторът Маурисио Макри бе потвърден като победител в президентските избори в Аржентина, след като управляваща партия призна поражението си, предаде "Ройтерс". След преброяването на повечето гласове, Макри води на съперника си Даниел Сиоли с 51.5% на 48.5%. Победата на Макри е първата след повече от десетилетие на загуби за дясноцентристката опозиция на Аржентина и завършва 12-годишното управление на левицата.

Победата в неделя е изненадваща, тъй като Макри, който е момента е кмет на Буенос Айрес, изоставаше от Сиоли след първия тур на изборите.

Макри обеща реформи и край на лявото управление на досегашния президент Кристина де Кирхнер, но без реваншизъм.

"Това е исторически ден, епохална промяна, която ще бъде прекрасна, без реваншизъм, нито разчистване на сметки", заяви Макри пред ликуващите си привърженици, събрани в конгресен център в Буенос Айрес.

Сиоли призна Макри за победител в президентските избори. "Волята на народа избра нов президент, Маурисио Макри, когото току що поздравих по телефона и му пожелах успех, в името на доброто на нашата страна", каза Сиоли, цитиран от ДПА.

Новият президент, припомня Би Би Си, е син на един от най-богатите мъже в Аржентина, и има дълга кариера в бизнеса преди да се заеме с политика.

През 1991 г. той е отвлечен от група корумпирани полицаи, които са го държали като заложник 12 дни, искайки откуп. Пет години по-късно Макри става президент на футболния клуб "Бока хуниорс" и успехът му там се превръща в стъпало за политиката.

Левият президент Кристина де Кирхнер бе начело на третата икономика в Латинска Америка от 2007 г., след като пое президентския пост от съпруга си. Тя нямаше право да се кандидатира за трети последователен мандат.  http://www.dnevnik.bg
 


Сходни връзки

Консервативната опозиция спечели президентските избори в Аржентина | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди