изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:05 EET
ПРИКЛЮЧИ КАМПАНИЯТА „ЗАЕДНО ЗА СЪПРИЧАСТНОСТТА“    
НовиниС информационна среща в Община Тервел, завърши изпълнението на Национална кампания „Заедно за съпричастността“ в Област Добрич. По време на срещата експертите на ОИЦ – Добрич - Надежда Живкова и Александрина Желязкова представиха пред присъстващите в залата възможностите, които Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 разкрива пред уязвимите групи.

От своя страна пък представители на Български Червен Кръст – град Добрич разказаха как ще протече изпълнението на Оперативна програма за храни и по-конкретно операция „Предоставяне на индивидуални пакети хранителни продукти“ на територията на Област Добрич.
Възможностите по ОПРЧР бяха разделени в три групи - такива, които са насочени към подобряване на възможностите за включване на пазара на труда, на второ място такива, които са насочени към социално включване и третата група обхвана процедури на етап проект, предстоящи за разглеждане от Комитета за наблюдение през месец Ноември.
Кампанията се проведе в партньорство с Български Червен Кръст – град Добрич, които се явяват изпълнители на Оперативна програма за храни. От споделеното от тях стана ясно, че за Област Добрич имащи право да получат хранителна помощ са 5 139 човека. Предвидената помощ ще включва 21 вида хранителни продукта от първа необходимост.
Близо 75 доброволци се включиха в проведените общо пет информационни срещи, проведени в шест от общините в Областта. Доброволците на БЧК, чиято задача ще бъде да предадат наученото до крайния потребител – уязвимите групи, изказаха мнение, че кампанията е полезна и се надяват силата, която информацията има да помага да се оправдае.


 


Сходни връзки

ПРИКЛЮЧИ КАМПАНИЯТА „ЗАЕДНО ЗА СЪПРИЧАСТНОСТТА“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди