изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:25 EET
Zaman: Туризмът в Турция ще бъде първата жертва на инцидента със сваления самолет    
По светаАнкара. Сериозно безпокоейки се от обрата на събитията, турските туроператори си „гризат пръстите“, след като Турция свали руски военен самолет. Това провокира Русия да призове своите граждани да се откажат от пътуванията си до Турция, което означава възможен голям удар за турските печалби, породени от руски туристи , пише Zaman.

От много години милионите руски туристи са основния източник за приходи от туризъм за Турция. Само през 2014 година 4.48 милиона руснаци са посетили Турция, като са донесли приходи в размер на 4 милиарда долара.
Часове след като Турция свали руския боен самолет в близост до границата със Сирия, министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров посъветва руснаците да не посещават Турция, като добави, че опасността от тероризъм в нея не е по-малка от тази в Египет.
Във второ изявление , което увеличава турските тревоги, руската държавна агенция „Ростуризм“ заяви, че препоръчва суспендирането на продажбите на туристически пакети за Турция.
Турската туристическа индустрия вече изпитва затруднения , поради политическата нестабилност и насилието в региона, в добавка към спада на един от най-големите пазари на сектора- Русия. Между януари и октомври само в Анталия броят на руските туристи е спаднал с 19.5% в сравнение с предходната година.
Един от водещите турски туристически съюзи Турската хотелска федерация TÜROFED миналия месец обяви, че турската туристическа индустрия вероятно ще загуби на-малко 10 милиарда долара за годината. Лошите данни принудиха турските хотелиери са намалят цените дори по време на оживените летни месеци. http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

Zaman: Туризмът в Турция ще бъде първата жертва на инцидента със сваления самолет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди