изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:20 EET
Първанов поиска оставката на Плевнелиев за „цялостен принос”    
Политика Погледнато отстрани, свалянето на руския самолет от турска страна е в полза на „Ислямска държава”. Това коментира в сутрешния блок на БНТ лидерът на АБВ и президент на България в периода 2002-2012 година Георги Първанов.

„Свалянето на руския самолет накърнява процесa на търсене на международно единствено срещу терористите. Не искам да вземам гледната точка на едната или другата страна, но със сигурност от гледна точка на цялостния процес срещу така наречената война срещу „Ислямска държава”, това работи именно за ислямистките терористи и не може да има друго тълкувание”, заяви той.

Според него, инцидентът на турско-сирийската граница не потвърждава думите на президента Росен Плевнелиев пред „Индипендънт” за хибридната война на Русия. Той уточни, че АБВ е поискала оставката му не само заради това изявления, а за „цялостен принос” – „за всичко онова, което изрече, за развитието на позициите му, които накърняват образа на България”.

Първанов посочи, че АБВ иска оставка, а не импийчмънт на президента. „Ние държим за оставка, защото импийчмънт предвижда да се отстрани президентът при държавна измяна или нарушение на Конституцията”, каза той.

Във връзка с инцидента със сваления руски самолет Първанов прогнозира: „Въздушното пространство ще бъде нарушавано по технически причини вероятно и от страните от антитерористичната коалиция”.

Първанов каза още, че ще се водят разговори в лявото пространство за издигане на единен кандидат за президент. На въпрос дали очаква други партии да подкрепят кандидата на АБВ, той отговори: „ Ние не бързаме да обявим конкретно име, защото освен че ще бъде много тежко атакуван, веднага ще бъде затворена вратата за преговорите”.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Първанов поиска оставката на Плевнелиев за „цялостен принос” | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Първанов поиска оставката на Плевнелиев за „цялостен принос”
Автор: Anonymous да 2016-01-09 @ 20:32 EET
С такива лидери, за унищожаването на България не са нужни външни врагове !

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди