изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-12-09 @ 05:37 EET
Ньойският договор никога не е бил ратифициран!    
История 96 години след подписването на Ньойския договор, който осъди българите в Западните покрайнини на робство, сърбизация и емиграция и 12 години след разпадането и на последното югославско формирование, откриваме подробности, които ужасяват. Ужасяват както с юридическата несъстоятелност на този грабителски договор, така и с безхаберието на българските правителства да отреагират правилно и навременно след окончателното разпадане на Югославия.

Оказа се, че  Ньойския договор не е издържан в юридическо отношение. Има нещо изключително важно, което поставя под съмнение основанието за неговото влизане в сила.

След последния член 296 от Ньойския договор е записано, че той ПОДЛЕЖИ НА РАТИФИКАЦИЯ.

Ратификацията е условие, за да влезе Ньойския договор в сила и е записана като задължение „Този договор на френски, на английски и на италиански езици ще бъде ратифициран.”

В следващия абзац четем, че депозирането на ратификацията трябва да стане в Париж възможно най-скоро: „Депозирането на ратификационните документи ще се извърши в Париж колкото е възможно по-скоро.”

Допуснато е и ВЕРБАЛНО уведомяване на ратификациите. Точно с този ВЕРБАЛЕН ПРОЦЕС е станало възможно унищожаването на България от Антантата.

В елипсата от снимката съм отбелязал УСЛОВИЯТА ЗА РАТИФИКАЦИЯ на Ньойския договор, които се явяват ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ, за да влезе в сила. Задължителните условията за ратификация са три. Свързани по между си със съюза „И” (на английски “AND”). Използването на „И” показва, че И ТРИТЕ УСЛОВИЯ ТРЯБВА ДА СА БЕЗУСЛОВНО ИЗПЪЛНЕНИ, ЗА ДА ВЛЕЗЕ В СИЛА НЬОЙСКИЯ ДОГОВОР!

 Записано е следното: ”Първият вербален процес за депозирането на ратификациите ще бъде изготвен веднага щом договорът бъде…”

От тук нататък следват ТРИТЕ УСЛОВИЯ ЗА БЕЗУСЛОВНА РАТИФИКАЦИЯ НА НЬОЙСКИЯ ДОГОВОР:

„ратифициран от България от една страна…”

Това задължително условие е изпълнено. България е ратифицирала Ньойския договор и е представила ратификацията си в писмен вид.

Логическия съюз „И” прави следващото условие задължително! ”от три от основните съюзнически сили”.

Основните съюзнически сили са пет – САЩ, Англия, Франция,  Италия и Япония.

Изисква се само три от тях да ратифицират договора. Както всички знаем – Съединените щати не са ратифицирали нито един от Версайските договори. Това задължително условие също е изпълнено.

Логическия съюз „И” прави иследващото условие задължително: „асоциирани сили от други страни.”

Асоциирани сили са всички останали, в това число и СРЪБСКО ХЪРВАТСКО СЛОВЕНСКАТА ДЪРЖАВА /СрХСД/. Това условие НЕ е изпълнено. СрХСД  никога не е просъществувала, защото Сръбско Хърватско Словенското Кралство /СХСК/ влиза в конфликт с Хърватска и Словения по въпроса за името на новата държава.

В допълнение, следващият текст казва, че който не ратифицира Договора, ТОЙ НЕ ВЛИЗА В СИЛА САМО ЗА НЕГО: От датата на първия ВЕРБАЛЕН процес договорът ще влезе в сила между високодоговарящите страни, които са го ратифицирали.

Няма никакво съмнение, който не ратифицира Ньойския договор, няма да получи нищо.

Републиканската структура Сръбско Хърватско Словенската Държава /СрХСД/ е образувана на 9 ноември 1918 г. с Женевската декларация.

България е ЗАДЪЛЖЕНА по член 36 и 37 от Ньойския договор да признае съществуването на републиканската структура Сръбско Хърватско Словенска Държава и да предаде Западните покрайнини точно на нея.

Поради конфликта на учредителките на новата държава, никога не са правени избори за Голямата Скупщина /Конституанта, според Женевската декларация/ и държавно Правителство.

И съответно Ньойския договор не е ратифициран от тази държава, което е условие за влизането му в сила.

Историята ни показва, че ратификацията би трябвало да се е случила до 9 август 1920 г., когато Ньойския договор влиза в сила.  А до тази дата, дори монархията, на която са дадени Западните покрайнини – Сръбско Хърватско Словенското Кралство е НЯМАЛА КОНСТИТУЦИЯ И НЕ Е ПРАВИЛА ИЗБОРИ ЗА СКУПЩИНА И ПРАВИТЕЛСТВО.

Кой и как е ратифицирал Ньойския договор без да са правени избори, без Конституция,  без да съществува Народно събрание /Скупщина/?!

Няма съмнения, че България е ограбена, незаконно при това!

Бел. ред. Сега остава да видим дали Република България има достойни държавници, които да поставят проблема пред Международните правни институции.

Иван НИКОЛОВ /Гласът на България

http://bultimes.com

 


Сходни връзки

Ньойският договор никога не е бил ратифициран! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди