изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:14 EET
ПИТАТ ГРАЖДАНИТЕ КАК ДА БЪДЕ РАЗКОПАН ГРАД ДОБРИЧ ПРИ ВОДНИЯ ЦИКЪЛ    
Новини Реалната работа по водния цикъл в Добрич се очаква да започне в края на 2016 г., съобщи кметът Йордан Йорданов. Той информира за проведените срещи в София, свързани с проекта за воден цикъл с вицепремиера Томислав Дончев, Лиляна Павлова и Ивелина Василева.

С допитване до гражданите - чрез анкети на сайта или под друга форма, ще се прецени как ще бъде разкопаван Добрич при изпълнение на проекта за воден цикъл, съобщи кметът Йордан Йорданов. Той посочи, че има два варианта – да се работи наведнъж, което означава целият град да бъде прокопан за известен период от време – година -година и половина, или да се работи поетапно, на определени зони, което ще се проточи около 3 години.
Йорданов уточни, че ако се настоява проектът да се придвижи по най-бързия начин, не може да се направи промяна на обхвата на проекта. Това означава, че не може да се направи промяна в дейностите, които ще се извършват. Може да се направи единствено актуализация на АРП-та (анализ на съотношение разходи и ползи), на СМР-та (строително-монтажни работи) и на КСС-та (количествено-стойностни сметки). Обмислят се стъпките в хода на работа. Би следвало в рамките на дейностите по проекта да има зониране, посочи Йордан Йорданов. Кметът на Добрич е договорил изграждането на звено, което ще работи в рамките на този проект и ще се управлява от Община град Добрич. В него ще бъдат назначени 15-20 души.
Ще се проведе и мащабна разяснителна кампания,която да информира гражданите за хода на проекта.
Предвижда се стойността на проекта за водния цикъл да е около 115 млн. лева, като ДДС ще се поеме от държавата. НДТ


 


Сходни връзки

ПИТАТ ГРАЖДАНИТЕ КАК ДА БЪДЕ РАЗКОПАН ГРАД ДОБРИЧ ПРИ ВОДНИЯ ЦИКЪЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди