изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:46 EEST
С ОБЩ ПРОЕКТ ИНТЕРНЕТ ДОСТАВЧИЦИ ЩЕ ПРОКАРВАТ ОПТИЧНИ КАБЕЛИ    
Новини Зам.-кметът Боян Коларов е провел среща с всички интернет доставчици, с изключение на Виваком, които внасят в общината общ проект за прокопаване и монтаж на оптичните им кабели за доставка на интернет, съобщи самият той.

Виваком засега не се включват в тази схема, тъй като то миналата година прокара своята мрежа.
Внесен е проект, по който предстои да бъде издадено разрешение за строеж. Става въпрос за територия, заключена между бул. „Добричка епопея“, ул. „Отец Паисий“, бул. „3 март“ и бул. „Добруджа“.
Интернет доставчиците са обяснили, че искат да си получат разрешителното за строеж достатъчно рано, за да могат добре да се организират. Те са уверили, че, вероятно, ще започнат да копаят в средата на април-май.
Изкопните работи ще бъдат етапни. Ще бъдат определяни къси етапи, в които фирмите ще копаят, ще полагат кабели, ще възстановяват. Едва след като се приеме възстановената част, ще се прехвърлят на следващите.
„Другото, което аз ги помолих и очаквам да се споразумеем е, че всички етапи ще ги съгласуваме достатъчно навреме, за да можем ние, като общинска администрация да се свържем с всички собственици на имоти, с всички етажни собствености, с домсъветите и ние да ги предупредим какво да очакват, в какви срокове и в какви мащаби. Това е, което на мен от много години ми е липсвало. Аз съм председател на нашия домсъвет. Направихме общо събрание и сформирахме етажната си собственост в законовия срок. В крайна сметка, общината никога за нищо не ни е потърсила. За мен това е странно“, обясни арх. Коларов. НДТ


 


Сходни връзки

С ОБЩ ПРОЕКТ ИНТЕРНЕТ ДОСТАВЧИЦИ ЩЕ ПРОКАРВАТ ОПТИЧНИ КАБЕЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди