изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 19:11 EEST
ЧЕТИРИ НОВИ СДРУЖЕНИЯ ОТ ТЕРВЕЛ СЕ ВКЛЮЧВАТ В САНИРАНЕТО    
Новини В община Тервел през последните дни са регистрирани четири сдружения на собствениците на жилища в панелни многофамилни жилищни сгради. Имената на новите сдружения са „Детелина”, „Иглика”, „Хан Тервел” и „Прогрес”. Общият брой на апартаментите в новите сдружения е 193. Най-много жилища – 69, има в сдружение „Иглика”. Така от седемте сгради в община Тервел, отговарящи на изискванията за включване в програмата за енергийна ефективност до края на 2015 година, шест вече са включени.

Подготвят се документите на още три сгради, които имат по-малко от 36 апартамента и ще са допустими за включване в националната програма от началото на 2016 година.
Интересът на собствениците на жилища в Тервел към програмата за саниране се увеличи чувствително след като бяха завършени първите два жилищни блока, които се включиха в програмата непосредствено след нейното обявяване – още в края на февруари. Тези два блока вече са напълно готови, като за първия от тях са депозирани в Банката за развитие и документи за разплащане на дейностите, извършени от изпълнителите. В момента се подготвят и документите за приемателна комисия за втория жилищен блок. Броят на жилищата във вече санираните две сгради е 84.
В началото на ноември община Тервел възобнови информационната кампания за програмата, като отпечата  материали със снимки на вече санираните блокове и обръщение към гражданите, в което се разясняват етапите на работа по всяка сграда – от подаването на документи в общината за регистриране на сдружението до приключване на строителните работи. Целта на начинанието бе  да се изясни на собствениците, че шансът жилищата им да бъдат санирани  през строителния сезон на идната 2016 г. се крие в способността им да подадат документи за участие в програмата до края на тази година. Само по този начин може да се осигури времето, необходимо на общината, за да проведе тръжните процедури и да избере изпълнителите на дейностите. НДТ
 


Сходни връзки

ЧЕТИРИ НОВИ СДРУЖЕНИЯ ОТ ТЕРВЕЛ СЕ ВКЛЮЧВАТ В САНИРАНЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди