изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:40 EEST
Сензация! Фюри отне титлите на Кличко (ВИДЕО)    
Спорт Огромната сензация в боксовия свят е факт - Тайсън Фюри детронира дългогодишния шампион Владимир Кличко. Двамата се боксираха в Дюселдорф, а след успеха британецът вече притежава четирите шампионски пояса на украинеца. Кличко нямаше загубча от 2004 година, но съдиите дадоха единодушно предимството си за опонента му Тайсън Фюри.

След загубата Кличко все пак показа джентълменство и призна поражението и силата на противника.

"Тайсън беше по-бърз и по-добър от мен. Скоростта му ме изненада. Той беше невероятно пъргав, а аз така и не съумях да преодолея защитата му и да нанеса правилния удар", коментира пред RTL Кличко.

Боксовият крал на света: Започва нова ера!

Британецът Тайсън Фюри прогнозира настъпването на нова ера в професионалния бокс, след като детронира шампиона Владимир Кличко и взе поясите му от четири организации. На ринга в Дюселдорф 27-годишният Фюри, наричан още "Циганския крал", взе победата с единодушно съдийско решение.

"Господ е планирал това да стане още с раждането ми на 12 август 1988 година! Искайте и ще получите! Помолих Бог за дете и той ми го даде. Помолих го за победата тази вечер и я постигнах. Това е силата. Аз съм просто човек, но Господ е всемогъщ. Кличко бяга от мен пет дълги години. Хората могат да казват за мен, каквото си искат. Кличко е голям шампион, но всяко нещо си има край. Днес започва нова ера и аз мога да обещая, че ще бъда най-харизматичния шампион от времето на Мохамед Али насам", каза Фюри.

"Ядосах го, направих немислими за друг боксьор неща. Никой не идва в Германия и не се боксира с шампиона в тежка категория по този начин", завърши Фюри.

Сензация! Фюри отне титлите на Кличко (ВИДЕО)

Британският претендент Тайсън Фюри победи по точки украинеца Владимир Кличко и отне световните му титли по бокс в тежка категория на четири различни версии - IBF (Международна боксова федерация), WBA (Световна боксова асоциация), WBO (Световна боксова организация) и IBO (Международна боксова организация). Срещата се проведе на стадион ESPRIT Arena пред 65 000 зрители в Дюселдорф. Това е първа загуба за Владимир Кличко от 11 години насам и четвърта в кариерата му. Предишните три загуби на легендарния боксьор дойдоха след нокаут.

Двубоят продължи 12 рунда, като победителят беше определен с единодушно съдийско решение по точки - 115:112, 115:112 и 116:111. Въпреки всички 12 рунда, Тайсън Фюри имаше сили да изпълни обещанието си и да изпее песен на ринга. Изборът му беше парчето на Аеросмит от кинохита "Армагедон" -I don't wanna miss a thing.

Двубоят до последно беше под въпрос, но от щаба на украинеца се съгласиха с последните претенции на популярния с прозвището "Циганския крал" британски боксьор. 206-сантиметровият Фюри се оплака от настилката на ринга в Дюселдорф, която според него била твърде мека. Организаторите се съобразиха с претенциите на Фюри и махнаха няколко сантиметра от подложката. Това беше втората голяма претенция на Фюри, който преди това се оплака от ръкавиците, които му изпратиха от отбора на Кличко, тъй като му били малки. Първоначално 206-сантиметровият гигант от Великобритания трябваше да се бие с украинеца на 24 октомври, но двубоят бе отложен заради контузия на Кличко в левия прасец.  

В първия рунд Фюри рискува повече, но като цяло нещата на ринга бяха изравнени. През втората част вече и двамата си размениха първи удари. Кличко разчиташе предимно на своя десен прав удар, а британецът го предизвикваше с повече движение по ринга.

Третият рунд не предложи кой знае какво, като удари почти липсваха. Фюри намали темпото на движение и смени гарда, а Кличко не направи нищо запомнящо се. Четвъртата част също бе равностойна, като Фюри се опитваше да провокира Кличко с удари с глава и реферът се намесваше да прекъсва срещата.
Повече удари си размениха двамата боксьори в петия рунд. Британецът вкара няколко леви крошета, а по лявата скула на Кличко се появи аркада най-вероятно от удара с глава по-рано. Все пак украинецът успя да отвърне с дясно кроше в последните секунди на тази част.

Фюри бе по-активен в шестата част, в която Кличко продължи да действа плахо и да вкарва твърде малко удари. След поредно дясно кроше на Фюри в седмия рунд пък Кличко побърза да потърси клинч. Британецът продължи с провокациите, като след няколко точни удара си слагаше ръцете отзад подигравателно спрямо Кличко.

След седмия рунд, в който предимството бе на страната на Фюри с повече точни удари, Кличко започна да действа по-активно и в следващите две част вкара няколко тежки десни крошета.

Десетата част бе изключително оспорвана, като и двамата боксьори си размениха точни удари. В 11-ия рунд здравата битка продължи, а една точка от актива на Тайсън Фюри бе отнета заради удар отзад в главата и частта приключи при 9:9 точки.

Преди заключителния 12-и рунд стана ясно, че Фюри води по точки и Кличко има нужда от нокаут, за да защити титлите си. Украинецът направи всичко по силите си в последната част и определено бе по-добър в нея. 

В крайна сметка след толкова равностоен сблъсък всичко остана в ръцете на съдиите, които единодушно отсъдиха победата за Тайсън Фюри – 115:112, 115:112, 116:111.

Така Тайсън Фюри е новият шампион на WBA, IBF и WBO и вече има 25 победи от 25 мача на профи ринга, 18 от тях с нокаут. За Кличко това бе първа загуба от 11 години насам и общо четвърта в неговата кариера. През миналата година той победи Кубрат Пулев в Хамбург с нокаут.  http://www.blitz.bg

Wladimir Klitschko thought he won haha vs Tyson Fury



Wladimir Klitschko vs Tyson Fury The Gloves Are Off!!




WLADIMIR KLITSCHKO v TYSON FURY - FULL POST FIGHT PRESS CONFERENCE / FROM DUSSELDORF, GERMANY



THE MOMENT TYSON FURY WAS CROWNED HEAVYWEIGHT CHAMPION OF WORLD AS TEAM FURY GO MENTAL!!!!!!!!


 


Сходни връзки

Сензация! Фюри отне титлите на Кличко (ВИДЕО) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди