изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:30 EEST
ПРОГНОЗИ ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ МЕСЕЦ ДЕКЕМВРИ    
ВреметоПРОГНОЗИ ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ МЕСЕЦ ДЕКЕМВРИ
Църковният храм Добрич, ул.  Етнографската къщаБалчик 29.01.2012 Снимка: Йоанна ДуковаЛеден бряг - Каварна, 2012
Снимка: Мария Сотирова

Сняг - в последните 10 дни на декември

„В последните 10 дни на декември се очаква повече динамика в атмосферните процеси и снеговалеж, все още е рано обаче да се каже дали точно на Коледа ще вали сняг” , обясни пред Нова телевизия дежурният синоптик в НИМХ Анастасия Стойчева.

В планините вече има сериозна снежна покривка, а на връх Ботев тя е 28 сантиметра, а на Черни връх- 18 сантиметра. До средата на месеца обаче не се очаква да навали още сняг в планините и да се образува снежна покривка в равнината част на страната.

„Най-ниските температури, които очакваме през декември са между -10 и -5 градуса, а най-високите температури ще са между 11 и 16 градуса. Най-високите температури ще са през тази седмица, а най-ниските температури се очакват в края на месеца”, съобщи Анастасия Стойчева. http://www.24chasa.bg

Прогнозата за декември: Синоптици още умуват дали ще има поне мокър сняг на Никулден и Коледа

Днес ще бъде предимно слънчево. Ще се задържи ветровито, с умерен, в Североизточна България и временно силен западен вятър. Сутринта ще е студено, но през деня ще се затопли и максималните температури ще са между 9° и 14°, гласи прогнозата на НИМХ към БАН. Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за месеца. Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността по-северното крайбрежие. Ще духа умерен и временно силен западен вятър. Максималните температури ще са от 9° и 12°. Температурата на морската вода е около 13°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността или мъгла ще има в сутрешните часове. Вятърът ще е по-често силен, на моменти и бурен от север-северозапад. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около минус 2°.
 
Мокър сняг и по-ниски температури се очакват за Никулден, предупреждава синоптикът Петър Янков. В началото на тази седмица времето ще остане хладно и ветровито. Отслабване на вятъра и повишение на температурите се очаква в сряда следобед. В четвъртък и петък ще има повече слънце със сравнително топло за началото на декември време. На места температурите ще достигнат до 15 градуса.

В петък вечерта от запад се очаква да нахлуе по-студена вълна, която ще докара валежи от мокър сняг, прогнозира синоптикът. Валежите ще са по-сериозни в Северна България, която със сигурност ще посрещне Никулден в бяла премяна. Този сняг обаче ще се стопи доста бързо. Нов снеговалеж се очаква в периода 10-12 декември. 

Десетдевната прогноза в Синоптик.бг. обаче сочи друго. Дори за района на София на 6 декември е посочено слънчево време с максимална температура + 9 грануса, а минималната също е над нулата.

Специализираният метеосайт accuweather.com също прогнозира слънчев Никулден, а превалявания от сняг в седмицата преди Коледа. В дните преди Рожедество и на самия празник обаче се посочва, че ще преобладава слънчево време, почти без валежи и с есенни, а не зимни температури. 

http://www.blitz.bg

НИМХ: През декември се очаква средната месечна температура да бъде около и над нормата


София.
Астрономическата зима започва на 22 декември в 06 часа и 49 минути.
Тази година през декември се очаква средната месечна температура да бъде около и над нормата, която в Северна България и високите полета е около 0°, в Горнотракийската низина – 2-3°, по Черноморието и в най-южните райони – около 4°, в планините — от минус 5 до минус 1°. Най-ниските температури през месеца ще бъдат между минус 10° и минус 5°, а най-високите – между 11° и 16°. Такава е прогнозата за месец декември, съобщи за Агенция „Фокус” синоптикът от Националния институт по метеорология и хидрология при Българската академия на науките Мариана Попова.
Месечната сума на валежите ще бъде около нормата, която в по-голямата част от страната е между 30 и 60 л/кв.м, в планините и най-южните райони – между 60 и 120 л/кв.м.
Декември ще започне без валежи, със сравнително високи температури. През втората половина от първото десетдневие температурите слабо ще се понижат. Вероятност за слаби локални валежи има около 2-ри и около 6-ти. В самия край на десетдневието ще има още едно застудяване.
В началото на второто десетдневие по-голяма е вероятността времето да е сухо, предимно облачно и мъгливо. През втората половина от десетдневието температурите ще се повишат, но през последните дни ще започне период с по-променливо време и валежи.
През третото десетдневие остава повишена вероятността за чести валежи. Температурите ще бъдат близки и по-високи от обичайните.  http://www.focus-news.net


Brittany Andrews 2- Една жена говори на един мъж, гледайки втори и мислейки за трети! - Силвия от Крушари, но не тази, за която си мислите.- Изгубихме преди да спечелим, но няма да съжаляваш! - Иванка от Добрич, но не тази, за която си мислите.- Преди да се научиш да сваляш жени, научи се как се свалят звездите! - Златинка от с. Крапец, но не тази, за която си мислите.- Обичам балотажите, даже и трилотажите! - Върбинка от Генерал Тошево, но не тази, за която си мислите.

 


Сходни връзки

ПРОГНОЗИ ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ МЕСЕЦ ДЕКЕМВРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.56 секунди