изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:59 EEST
ЛУДОГОРЕЦ СМАЧКА БЕРОЕ С 5:0    
Спорт

Лудогорец прегази Берое с 5:0 у дома в среща от 17-ия кръг на «А» група. Два гола на Вандерсон и по един на Марселиньо, резервата Георги Терзиев и Кешеру изравниха шампиона с Левски на върха в класирането. Така разградчани категорично спечелиха битката между шампиона и вицешампиона от миналия сезон и постигнаха най-голямата си победа над Берое в историята, а загубата е най-тежката за Петър Хубчев начело на старозагорския тим.



Възпитаниците на Дерменджиев стартираха на високи обороти от първата минута. Пиргов изби коварен фалцов удар на Кафу, а Кешеру се размина на сантиметри от гола при нисък удар към далечния ъгъл след лошо изчистване. Натискът продължи и Пиргов отрази изстрел с глава на Венци Керчев, а отблизо Кафу нацели близката лява греда при добавката. В 14-ата минута и Марселиньо бе спрян от същата лява греда, след като засече с глава центрирането на Натанаел от фаул. Лудогорец материализира превъзходството си в 30-ата минута. Домакините изпълниха един тъч поне 4-5 метра по-напред и докато гостите протестираха, Кешеру чукна топката за Кафу по левия фланг, той стигна почти до аутлинията и пусна по земя на втора греда за Вандерсон, който с лекота вкара за 1:0. Протестите на Хубчев не бяха уважени. Лудогорец усети, че може набързо да реши мача и наистина вкара втори гол само седем минути по-късно. След разиграване на тъча вдясно, топката мина пред двама в зелено, а Кешеру я заложи за Марселиньо, който майсторски фалцира покрай защитник в десния ъгъл за 2:0.

Хубчев направи две смени на почивката и извади Стивън Петков и Венелин Филипов, за да пусне Исмаил Иса и Венци Василев, но втората част се оказа още по-лоша за старозагорци, защото Лудогорец на Дерменджиев се забавляваше на терена. Иса изпусна най-чистото положение за Берое в 49-ата минута, като би над вратата от отлична позиция след лошо избиване на Моци. В 62-ата минута Марселиньо и Кешеру комбинираха, топката стигна до Вандерсон, първият му изстрел бе блокиран, но той прояви настойчивост, първи стигна до кълбото и технично прехвърли Пиргов – 3:0. Вандерсон беше много близо и до хеттрик, но тресна напречната греда с бомба извън пеналта след двойно подаване с Марселиньо. Четвъртият гол не закъсня – Кешеру изпълни късо корнер, Дяков му върна, а той центрира остро и резервата Георги Терзиев с глава плъзна топката в левия ъгъл за 4:0. Владо Стоянов направи първото си спасяване в 78-ата минута при удар на Делев, но голеадата продължи и Кафу размина съперник вляво, пусна в коридор по земя за Клаудиу Кешеру и румънецът стигна до осмия си гол за сезона с прецизен шут в горния ляв ъгъл – 5:0.


 


Сходни връзки

ЛУДОГОРЕЦ СМАЧКА БЕРОЕ С 5:0 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди