изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:27 EET
Reuters: Турският вестник „Джумхуриет“ е изправен пред нови данъчни проверки    
По света Анкара. Турският вестник „Джумхуриет“ (Cumhuriyet), двамата водещи журналисти на който бяха арестувани миналата седмица по обвинения в шпионаж и терористична пропаганда, е изправен пред ново данъчно разследване, съобщава Reuters.

Турският съд миналия четвъртък заповяда задържането на Джан Дюндар, главния редактор на вестника, както и на редактора Ердем Гул, заради публикацията на снимки, показващи как турското разузнаване изпраща оръжие на ислямистите в Сирия. Делото срещу журналистите предизвика нова вълна от критицизъм срещу отношението към свободата на пресата на турските власти и президента Реджеп Тайип Ердоган, като Съединените щати заявиха, че са „много загрижени“ за арестите.
„Те ни информираха, че още веднъж ще разследват сметките на „Джумхуриет“, две години и половина след като вече ги провериха напълно“, написа изпълнителният директор на вестника Акин Аталай в понеделник в „Туитър“.
Снимките, които са в центъра на съдебното дело, бяха разпространени през май. На тях се вижда как турската полиция отваря сандъци с оръжие и амуниции за Сирия в каросерията на камиони, които принадлежат на MIT – турската разузнавателна служба.
Публикацията на историята по това време накара Ердоган да се зарече, че ще отмъсти, като тогава той заяви, че хората зад разкритията застрашават сигурността и че „ще платят тежка цена“ за действията си.  http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Reuters: Турският вестник „Джумхуриет“ е изправен пред нови данъчни проверки | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди