изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-20 @ 17:20 EEST
ЕКИПЪТ НА МЛАДЕЖКИЯ ЦЕНТЪР СЕ ВКЛЮЧИ В СВЕТОВНИЯ ДЕН ЗА БОРБА СРЕЩУ СПИН    
ОбществоЕкипът на Младежки център Добрич по проект BGO6 - 102 "Вашето утре" се включи в Световния ден за борба срещу СПИН, съобщиха от Община Добрич.

През 1988г. Световната здравна организация, в стремежа си да насочи общественото внимание към проблемите на ХИВ/СПИН и да подчертае необходимостта от подкрепа и разбиране за хората, живеещи с ХИВ, обявява 1-ви декември за Световен ден за борба със СПИН. През последните 24 години, този ден се утвърждава като един от най-успешните възпоменателни дни в световната история. Понастоящем той е признат от и се отбелязва в над повече от 190 държави по света.
Първоначално световните кампаниите за 1-и декември се организират от Програмата на ООН за ХИВ/СПИН (UNAIDS). През 2004 г. UNAIDS прехвърля „надзора” над провеждането на кампаниите на независима организация -World AIDS Campaign, като продължава да оказва финансова и техническа подкрепа.
Слоганът на Световната кампания за борба с ХИВ/СПИН за периода 2011-2015 г. е „Да сведем до нула” (Getting to zero). Той отразява визията на UNAIDS за постигане на нулева честота на новите случаи на ХИВ инфекция, нулева дискриминация и нулева смъртност, свързана със СПИН, до 2015 г.
Екипът към Младежки център Добрич по Проект BG06 - 102 "Вашето утре" и тази година се включи в Националната кампания. От 11 до 15 часа няколко мобилни екипа, съвместно с БМЧК и клуб "К-7", информираха гражданите за методи и начини за предпазване от ХИВ/СПИН в централна градска част и кварталите "Изгрев" и "Балик" (с преобладаващо ромско население).
От 15 часа в кв. "Изгрев" се проведе среща-разговор на тема „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН" за младежи от 15 до 29 години. Със съдействието на Мария Няголова - психолог, бе коментирано какво е ХИВ/СПИН?, начини за заразяване с болестта, симптомите, къде може да се направи изследване. НДТ


 


Сходни връзки

ЕКИПЪТ НА МЛАДЕЖКИЯ ЦЕНТЪР СЕ ВКЛЮЧИ В СВЕТОВНИЯ ДЕН ЗА БОРБА СРЕЩУ СПИН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди