изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 03:03 EEST
НАД 1000 СЕМЕЙСТВА ОСТАНАХА БЕЗ ДЕТСКИ НАДБАВКИ ЗАРАДИ НЕИЗВИНЕНИ ОТСЪСТВИЯ    
НовиниБез детски надбавки останаха 1065 семейства от Добричка област, в които се отглеждат 1168. Санкциите са наложени в периода от януари до септември заради натрупани над пет неизвинени отсъствия от училище, съобщи директорът на Регионалната дирекция за социално подпомагане в Добрич Ирена Баирова.

Поради това семействата останат без детски добавки за съответния месец, в който децата не са посещавали учебните занятия и са натрупали неизвинени отсъствия.
Баирова напомни, че директорите на училища и детски градини трябва да предоставят справки за отсъствията на децата и учениците до 5-о число на всеки месец. Целта е да може Регионалната дирекция за социално подпомагане да приложи санкцията, съобразно законовите изисквания.
Когато тези справки се бавят, дирекцията изпраща напомнителни писма до кметовете на общини и до Регионалния инспекторат по образование.
Според Ирена Баирова, има случаи, в които спрените надбавки мотивират родителите да изпращат децата си в училище, но има и случаи, в които учениците продължават да отсъстват от класните стаи. НДТ


 


Сходни връзки

НАД 1000 СЕМЕЙСТВА ОСТАНАХА БЕЗ ДЕТСКИ НАДБАВКИ ЗАРАДИ НЕИЗВИНЕНИ ОТСЪСТВИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.44 секунди