изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:06 EEST
ГОЛЯМА ДЕМОКРАЦИЯ НИ ЧАКА: Новият US-посланик у нас се закани да води "агресивна борба с руската пропаганда" в Българи    
Новини Агресивна борба с руската пропаганда в България обеща да води бъдещият посланик на САЩ Ерик Сет Рубин пред сенатската комисия по външните работи.Той намекна, че определени групи и медии получават финансови стимули, за да поддържат тезата, че страната трябва да изостави евроатлантическите ценности и да се върне на естетвеното си място - разбирай близо до Русия.

"Мнозинството в парламента и сред народа обаче са наши съюзници", изтъкна Рубин. Той беше попитан от сенаторката от Демократическата партия Джийн Шахийн дали българите се притесняват от руската пропаганда и влияние и какво би направил дипломатът, когато поеме поста.

На въпрос на републиканския сенатор Рон Джонсън за това как България се справя с бежанците, Рубин дава отлична оценка на работата на правителството и Гранична полиция, като казва, че от 90 000 души, опитали се да влязат нелегално, 30 000 са арестувани. "Какво става с останалите 60 000?", пита Джонсън. "Не зная какво става, след като ги върнат в Турция", отговаря бъдещият посланик. "Значи сега те се движат около България", заключава сенаторът.

Рубин заявява още, че България може да се превърне в енергиен хъб на Балканите, а договорът за интерконекторната връзка с Гърция да бъде подписан преди пристигането му в София. Обеща и лично да се бори с корупцията в страната.

При разразяването на кризата в Украйна, Рубин зае публично свръхкритична позиция към Москва. На изслушване в Конгреса през 2014 г. по повод анексирането на Крим от Русия той чистосърдечно описва „дълбоката си лична връзка“ с Киев. 

Преди да започне вече 30-годишната си дипломатическа кариера през 1985 г., Ерик Рубин е бил стажант-репортер във в. „Ню Йорк таймс“. Постъпва там, след като завършва история в Йейл. Владее 5 чужди езика - руски, украински, испански, френски и тайландски.

Съпругата му Никол Симънс е научен сътрудник във факултета по здравеопазване на университета „Джонс Хопкинс“. Женени са от 1988 г. Имат две деца. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

ГОЛЯМА ДЕМОКРАЦИЯ НИ ЧАКА: Новият US-посланик у нас се закани да води "агресивна борба с руската пропаганда" в Българи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди