изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:51 EEST
ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ    
По света

US-генерал: В критична нужда сме, ВВС на САЩ свършват бомбите срещу "Ислямска държава"! Оланд изненадващо се появи на борда на самолетоносача "Шарл дьо Гол". Руски бомбардировачи унищожиха бункер, в който се криел топ главатар на "Ислямска държава". Официално: Бундестагът одобри участието на Германия в Сирия



US-генерал: В критична нужда сме, ВВС на САЩ свършват бомбите срещу "Ислямска държава"!

САЩ са изстреляли повече от 20 000 ракети и бомби от началото на военната кампания срещу ИДИЛ преди 15 месеца, което е довело да рязко намаляване на наличните амуниции. Затова ВВС са поискали увеличаване на финансирането и на производството на оръжия.
„Тъй като САЩ засилват военната си кампания срещу ислямистките терористични групировки в Ирак и Сирия, в момента ВВС хабят запасите си амуниции по-бързо, отколкото те могат да бъдат попълнени“, заяви командващият на ВВС генерал Марк Уелш.

„Бомбардировачите В-1 са хвърлили рекорден брой бомби, а изтребителите F-15E са почти непрекъснато на линия, защото могат да носят много различни оръжия. Трябва ни допълнително финансиране, за да сме готови за дълга война. В критична нужда сме“, допълни генералът в изявление.

Анонимен официален представител обаче е заявил, че ВВС са поискали допълнително финансиране за ракети “Hellfire” и в момента се подготвят планове за увеличаване на производството на оръжия, които да попълнят запасите бързо. Но попълването може да отнеме „до четири години“, е посочил източникът.

„Прецизността на днешната война изисква точно оборудване и възможност да се постигат желаните ефекти. Трябва да се уверим, че разполагаме с необходимото финансиране не само за настоящата война, но и за предизвикателствата на утрешния ден“, е казал още източникът.

Американските пилоти са използвали оръжие при половината от общо 18 000 хиляди полета за първите 10 месеца на 2015-та година, сочи официалната статистика. За сравнение, през 2014-та година оръжие е било използвано само при една трета от полетите.

Оланд изненадващо се появи на борда на самолетоносача "Шарл дьо Гол"


Френският самолетоносач "Шарл дьо Гол", който в момента се намира в източната част на Средиземно море, ще бъде изпратен в Персийския залив до няколко дни. Това обяви на борда на бойния кораб президентът Франсоа Оланд, цитиран от Франс прес. В изявление пред екипажа на самолетоносача по време на изненадващо посещение на неговия борд, Оланд посочи, че предислоцирането ще бъде извършено за нуждите на международната коалиция срещу джихадистката групировка "Ислямска държава".

Френският президент, придружаван от министъра на отбраната Жан-Ив льо Дриан, разговаря с пилотите на изтребители и техническите експерти на самолетоносача с екипаж от 2000 души.

Той ще присъства и на нощно излитане на самолети "Рафал" и "Сюпер Етандар" за бойни мисии.

На самолетоносача има 38 бойни самолета. Той беше изпратен в източната част на Средиземно море няколко дни след терористичните атаки в Париж на 13 ноември, при които загинаха 130 души, а над 350 пострадаха. Отговорност за нападенията пое "Ислямска държава".

Пристигането на "Шарл дьо Гол" край бреговете на Сирия и Ливан утрои досегашният оперативен капацитет на Франция, заяви преди дни адмирал Рене-Жан Криньола, командващ силите със специално предназначение 476, които, освен френската авионосна група, включват няколко чуждестранни кораба, сред които британска и белгийска фрегата.

Наскоро руският президент Владимир Путин нареди на командира на гвардейския ракетен крайцер „Москва“, намиращ се в Средиземно море, да координира действията си с френската военноморска група в района и да си сътрудничи с тях като със съюзници. 

Руски бомбардировачи унищожиха бункер, в който се криел топ главатар на "Ислямска държава"


Министерството на отбраната на Русия отчете унищожението в Сирия на много главатари на терористите. В провинция Латакия бомбардировачи са нанесли авиоудар по бункер, в който се е криел един от основните лидери на „Ислямска държава” Абу-Абду. Заедно с него са ликвидирани и редица полеви командири.„През тази седмица бяха ликвидирани още няколко главатари в крайнините на град Ел-Латамна в провинция Хама”, казва официалният представител на военното министерство на Русия генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

Той добавя още, че през последната седмица ВКС на Русия са унищожили голям склад за оръжие и няколко десетки нефтени комплекси, които са били контролирани от терористите.

Конашенков за пореден път обяви, че всички полети на руските бомбардировачи се прикриват от изтребители Су-30.

Официално: Бундестагът одобри участието на Германия в Сирия

Долната камара на германския парламент днес одобри участието на страната в международните операции срещу „Ислямска държава“ в Сирия и Ирак, предават световните агенции.445 депутати от общо 598 парламентаристи са подкрепили германското участие в борбата срещу джихадистите. 146 са гласували против, а 7 са се въздържали от гласуване. 

В Сирия ще бъдат изпратени самолет „Торнадо“, фрегата и 1200 германски войници, предаде BBC. 

Гласуването идва след френското искане за помощ след терористичните атаки в Париж миналия месец. 

В неделя германските военни обявиха, че въоръжените сили ще бъдат мобилизирани „много бързо” щом германските депутати одобрят мисията.

В четвъртък, британски военни самолети извършиха първите си въздушни удари по цели в Сирия, след като парламентът на страната утвърди военната операция.

http://www.blitz.bg

ПОСЛЕДНИ 10 ПУБЛИКАЦИИ НА ТЕМА ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ

  1. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Лондон брутално се изгаври с "Ислямска държава"
  2. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Руският огнемет „Буратино” взе акъла на американците (ВИДЕО)
  3. В МРЕЖАТА СЕ ПОЯВИ ВИДЕО НА БЕЗПИЛОТЕН САМОЛЕТ С КАДРИ НА БЕНЗИНОВОЗИ ОТ ИДИЛ КЪМ ТУРЦИЯ
  4. Русия пусна снимки, доказващи връзката между Турция и „Ислямска държава” (СНИМКИ + ПОДРОБНОСТИ ОТ ТАСС НА РУСКИ/)
  5. ЗАПОЧВА ЛИ ВОЙНА МЕЖДУ РУСИЯ И ТУРЦИЯ?: Турски медии гърмят: Наша подводница посреща руски кораби в Дарданелите (ВИДЕО)
  6. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: РУСКИТЕ СУ-34 ЛЕТЯТ И С РАКЕТИ ВЪЗДУХ-ВЪЗДУХ В СИРИЯ ЗА САМОЗАЩИТА
  7. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Интерфакс: Край руския крайцер „Москва“ са разположени най-малко две турски подводници
  8. Мрачна церемония: Турция предава на Русия ковчега с тялото на убития пилот на Су-24
  9. Интерфакс: Владимир Путин забрани чартърните полети до Турция
  10. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Ердоган натъжен и огорчен се разкая за Су-24, запя нова песен
 


Сходни връзки

ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди