изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 05:33 EEST
Ад в Каспийско море! Пожар в нефтена платформа погуби 32 души (ВИДЕО)    
По света В огромен пожар, избухнал на азербайджанска нефтена платформа в Каспийско море, загинаха 32 души. Огънят е пламнал на мястото на добива - "Гюнешли", в азърбайджанската част на Каспийско море. Спасени са 26 души, като спасителната операция е била силно затруднена от ураганния вятър - до 37 м/сек и 10-метровите вълни, съобщава Bloknot.ru.

Газова подводна линия е била причината за избухването на пожара. Инцидентът е станал вчера около 17,40 ч. Газопроводът е бил повреден заради силната буря. В момента на избухването на пожара на платформата е имало 84 нефтоработници.

Хеликоптери на Азербайджанското морско параходство са се притекли на помощ, но заради силния вятър не могат да се приближат и да потушат издигащите се пламъци от по-близко разстояние. На мястото на инцидента е пристигнало ръководството на държавната нефтена компания SOCAR, в това число президентът Ровнаг Абдулаев и зам.-министърът на извънредните ситуации на Азербайджан Рафаел Мирзоев.
http://www.blitz.bg



 


Сходни връзки

Ад в Каспийско море! Пожар в нефтена платформа погуби 32 души (ВИДЕО) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди