изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:21 EEST
В Израел властите взривяват къщите на терористите (ВИДЕО)    
Новини Израелските власти предприемат крайни мерки и вече наказват не само терористите, но и семействата им. Роднините на престъпниците биват лишавани от жилище и то се превръща в руини. Това предизвиква ураган от критики от страна на международните правозащитни организации.

Обикновено взривяването на къщите на терористите в големите градове като Йерусалим става много рано сутринта, преди да се оживят уличите, се вижда в репортаж на 1tv.ru. В него е показано как военнослужещи от армията на Израел разрушават къща, в която е живеело семейството на обвинения за тероризъм Ибрахим Алкари. Той се устремил с колата си към автобусна спирка и премазал двама души. Застрелян е при нападението, а сега за наказание цялото му семейство остава без дом.

Бащата на един друг ликвидиран терорист обаче се възмущава: "Смятам, че синът ми не е виновен. Казват, че бил нападнал полицай. Но няма свидетели. Защо ние трябва да страдаме. Защо израелтяните разрушават само домовете на арабските семейства”.

Ако терористът живее в блок, жилището не се взривява тотално, а се опустошава отвътре. Командването на израелската армия не дава никакви обяснения за разрушените през последните 5 години над 700 жилища на терористи, въпреки настояванията на правозащитните организации.

Тази практика не дава значими резултати, защото ефектът от нея е твърде краткосрочен. Вероятността от терористични атака се понижава с около 10% и то в продължение на около месец, обяснява професорът от Еврейския университет на Йерусалим Естебан Клор.
Роднини на загиналите от терористи обаче са на друго мнение.

„Уверен съм, че това така или иначе помага в борбата с тероризма. Преди 2 седмици баща доведе в полицията сина си, който беше убил човек. Той се страхуваше, че ще разрушат къщатата му и семейството ще остане без покрив над главата. Има случаи и когато семействата предварително съобщават за подготвяща се атака. Да това е жестоко. Но сега се води истинска война с тероризма”, отбелязва Яхил Ханкин.

В Израел тази война става все по-безпощадна. Правителството подготвя законопроект, с който ще се забрани на роднините на терористите да работят и живеят в страната. http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

В Израел властите взривяват къщите на терористите (ВИДЕО) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди