изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:36 EEST
"Черната кутия" на сваления Су-24 ще бъде отворена пред чужди експерти    
По света Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу е занесъл в Кремъл черната кутия от сваления в Сирия руски бомбардировач Су-24, а президентът Владимир Путин я е огледал и е възложил тя да бъде отворена пред чужди специалисти, които трябва да бъдат поканени в Москва, съобщава „Известия”.

„Отворихте ли я? Искам да ви помоля да не я отваряте и тя да бъде отворена само заедно с чуждестранни специалисти, а всичко да бъде прецизно записано. Черната кутия ще ни позволи да разберем цялата траектория на движението на Су-24 от момента на излитането му до момента на падането му, скоростта му, височината му и всички обрати по време на движението му. Ще можем да разберем къде се е намирал и къде е бил нанесен предателския удар по него от турските военновъздушни сили”, заявил президентът на Русия.

Министърът на отбраната обяснява, че районът, в който е бил свален руския самолет, е освободен от сирийската армия. Сирийските специални части и руската група за спасяване на екипажа са намерили остатъци от самолета и са извадили черната кутия, по която има нанесени леки щети.

„Бандитите толкова светкавично са се изтеглили, че са оставили остатъците от самолета”, уточнява Шойгу. Путин е възложил да изкажат благодарност на руските и сирийските специални части, открили черната кутия на Су-24.

Сергей Шойгу е докладвал за новото успешно използване на ракетите „Калибър”. Този път крилатите ракети са били изстреляни от подводницата „Ростов на Дон”, който се намира в акваторията на Средиземно море. Изстрелването е станало от водата. Всички цели на терористите са поразени. Удари нанася и авиацията, всички полети се реализират под екскорта на изтребители.
http://www.nakratko.bg
 


Сходни връзки

"Черната кутия" на сваления Су-24 ще бъде отворена пред чужди експерти | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди