изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:19 EET
Разпознаха трето камикадзе от кървавия терор в „Батаклан”    
По светаФренската полиция е установила самоличността на трети извършител на атентатите в Париж на 13 ноември. Той е участвал в най-кървавото от нападенията – това в зала „Батаклан”, където бяха избити 90 души по време на рок концерт, съобщава Би Би Си.

Името на терориста е Фуад Мохамед-Агад. Той е бил на 23 години, роден е в Страсбург. В края на 2013 година той е отишъл в Сирия като част от младежка радикална група. Няколко души от същата група са арестувани при завръщането си във Франция, но не и Агад.

Други двама от самовзривилите се в „Батаклан” са френският гражданин Омар Исмаил Мостефай, на 29 години, и Сами Амимур, на 28.

Смята се, че 11 души са извършили шестте кървави нападения във френската столица. „мозъкът” на акцията Амделхамид Абауд беше убит няколко дни по-късно при полицейска акция в предградието „Сен Дени”.

Останалите са загинали – при самовзривяване или убити от полицията.

Само един от тях е оцелял и се укрива – Салах Абдеслам. Той се издирва в цяла Европа, но има сведения, че се е скрил в Сирия.

Издирва се и 29-годишният Мохамед Абрини, който е заснет в една кола с Абдеслам два дни пред атентатите на път за Париж. Със същото „Рено” Абдеслам извозил атентаторите до „Стад дьо Франс”, където беше дадено началото на терористичната атака. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Разпознаха трето камикадзе от кървавия терор в „Батаклан” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди