изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:34 EEST
ЛИТЕКС ИЗХВЪРЛИ ЛЕВСКИ ОТ ТУРНИРА ЗА КУПАТА    
Спорт

Литекс надделя над Левски в мач от четвъртфиналите на турнира за Купата на България. Ловчанлии се наложиха с 3:0, като и трите им гола бяха вкарани в продълженията на срещата. Точни за победителите бяха Арсенио и на два пъти Десподов.



От началото на сезона в "А" група „оранжеви" и „сини" изиграха два мача. Първият, състоял се на стадион „Георги Аспарухов" през юли, завърши с голово реми - 2:2, а във втория, който се игра през октомври на Градския стадион в Ловеч, Левски стигна до успех с 2:1. Само няколко дни след изиграването на мача за Купата пък Левски и Литекс отново ще спорят, но за първенство. Битката в майсторския ни ешелон е планирана за 12 декември.

Реферите на мача в Ловеч попаднаха в центъра на събитията в 32-ата минута, в която Гаджев бе изведен в добра ситуация и стреля точно, но съдиите прекратиха бързо радостта на "сините", отменяйки попадението заради засада. Повторенията на ситуацията показаха, че правилата не са били нарушени и голът е бил редовен. През тази първа част столичани се отчетоха и с греда, дошла след опит за центриране на Костадинов.

Второто полувреме бе белязано от куп нарушения, а в 64-ата минута домакините останаха и с човек по-малко на терена. Това се случи, след като Елтон фаулира откъсващия се в предни позиции Бедоя и бе изгонен с директен червен картон. В 72-ата минута Литекс поиска дузпа за фаул на Карнер срещу Асприля в наказателното поле, но Таско Тасков остана безмълвен.

В редовното време победител не бе излъчен и това наложи изиграването на продължения. В тях домакините вкараха цели три попадения, като Левски тотално капитулира. Първо, Нунеш бе точен през първите 15 добавени минути, а във второто продължение "оранжевите" унизиха госта си, въпреки че бяха с човек по-малко на терена, като с два гола на Кирил Десподов стигнаха до категоричното 3:0.

Така Левски бе елиминиран от турнира за Купата, а Литекс ще играе на полуфинал.

 


Сходни връзки

ЛИТЕКС ИЗХВЪРЛИ ЛЕВСКИ ОТ ТУРНИРА ЗА КУПАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди