изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:35 EET
ЗА ШЕСТА ГОДИНА ЩЕ ИМА СОЦИАЛНА ТРАПЕЗАРИЯ    
ОбществоЗа шеста година в Добрич ще има социална трапезария. За целта от 14 до 18 декември, включително, от 9.30 до 16 часа, започва набирането на заявления от желаещите да ползват услугата. Могат да кандидатстват лица и семейства, които получават месечни социални помощи, или нямат доходи и близки, които да се грижат за тях.

Трапезарията е и за самотни хора и семейства, които получават  минимални пенсии, както и за скитащи и бездомни деца и възрастни. Кандидатстването става с документ за самоличност. Ако в семейството има деца, родителите да представят акт за раждане на децата. Кандидати, които са освидетелствани от ТЕЛК, трябва да представят копие от Експертно решение.  Безработните представят регистрационен картон от ”Бюро по труда”.
След приключване на приема, на 30 декември всеки подал заявление- декларация може да провери дали е одобрен в изнесения в бившия Партиен дом,етаж 11 списък на информационното табло.
Доставянето на храната ще започне от 4 януари всеки работен ден от понеделник до петък, в клуба на пенсионера по ул.”Отец Паисий”№82 и в храм ”Света Троица”.
Безплатната храна се предоставя всеки делничен ден и включва супа, основно ястие и хляб. Трапезарията се разкрива по проект на община Добрич „Обществена трапезария“. За неговото реализиране има сключен договор с фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика. Вече пет години от октомври до края на декември и от януари до април бедни получават възможност за безплатна храна. НДТ


 


Сходни връзки

ЗА ШЕСТА ГОДИНА ЩЕ ИМА СОЦИАЛНА ТРАПЕЗАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди