изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 02:47 EEST
Еволюция на мъжкия секс    
Любопитно Как се променя мъжката сексуалност с възрастта?


Във всяка една възраст има място за любов и секс. Ако при жената разцветът на сексуалността идва от 30-годишната възраст нагоре, мъжките биоритми са по-други.

И във всеки възрастов период интимният живот на мъжа има своите особености. Сега ще разберем какво се променя към хубаво и кое към по-лошото:

20-25 години: много тестостерон и „търсене на плячката"

На тези години мъжът притежава добра физическа форма, здрав е, затова и му необходим редовен секс. Освен това той има огромно количество тестостерон в кръвта и във всеки един момент младият мъж е готов да задоволи нагона си.

Възбудата настъпва бързо, но продължителността на половия акт е по-кратък. Допълнителен минус е, че на тази възраст повечето мъже не отделят голямо внимание на ласките и любовната игра в стремежа си по-бързо да стигнат до съществената част.

25-30: по-малко тестостерон, повече секс

Към края на тази възраст тестостеронът намалява, жаждата за секс става по-осъзната и по-контролируема. Мъжът става по-избирателен: за него е важна сексуалната привлекателност на партньорката, нейната чувственост и опит.

Сексът става по-добър, мъжът е способен на няколко полови акта за една нощ. Особен плюс за жените с фантазии е, че на тези години мъжете търсят повече експериментите, влекат ги подвизи и открития.

30-35: секс маратон до и над 10 минути

Това е разцветът на мъжа, той е пълен със сили, енергия, амбиции и желания. Но социалните задължения и отговорности в някаква степен намаляват равнището на сексуалността. Увеличава се умората, напрежението, стреса, потребността от повече сън. Съответно маратоните до сутринта стават все по-редки.

На тази възраст може да се развие простатит, заради което е необходимо повече внимание към здравето. В същото време при самия полов акт мъжът на тези години може да издържи доста дълго - процесът може да продължи и няколко часа.

35-40: страст към експериментите

Статистиката показва, че ако до този момент мъжът е водил редовен полов живот, особени промени не се предвиждат. Той е нежен, ухажва, способен е на продължителен полов акт, защото личното удоволствие минава някак на втори план.

Има още интересна статистика: някои мъже, натрупали вече опит, изпитват повишена страст към експериментите. Той се превръща в търсач на нестандартни приятни преживявания. Ако желанията на жената съвпадат, това е чудесно.

Големият плюс на тази възраст е, че мъжът набляга много повече на удовлетворението на партньорката си, отколкото на собствената си наслада.

Над 50-те: подобрение на сексуалните функции

Колкото и да е парадоксално, според учените при четвърт от мъжете на тези години сексуалните функции се подобряват в сравнение с 30-40-годишната възрастова група. От физиологична гледна точка това може да се обясни, че мъжът вече не е подложен на сексуалния стрес от по-ранните години. Половият акт е продължителен, мъжът все така мисли повече за удоволствието на жената, времето за любовните игри се увеличава.

Без съмнение при всеки мъж нещата са индивидуални и казаното дотук е само една обобщена статистика. Най-важното е физическото и психологическото здраве. Тогава сексуалното щастие при мъжа и жената ще бъде реалност във всяка една възрастова група.  http://www.edna.bg

 


Сходни връзки

Еволюция на мъжкия секс | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди