изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 10:36 EEST
ЗАПЛАТИТЕ НА КМЕТА И ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОБС ЩЕ ГЛАСУВА МЕСТНИЯТ ПАРЛАМЕНТ В ДОБРИЧ    
Новини На предстоящото на 15 декември заседание на Общинския съвет ще бъде разгледано предложение за определяне на възнаграждението на кмета на Добрич Йордан Йорданов. Предлага се заплатата му да бъде намалена от досегашните 2700 лева на 2300 лева.

Припомняме, че решението възнаграждението на кмета на Добрич да е 2700 лева бе прието на сесия през март тази година.
Макар докладната записка да се внася в Общинския съвет от неговия председател Иво Пенчев, предложението за по-малката кметска заплата идва от самия Йордан Йорданов, обясни Пенчев.
Кметът счита, че възнаграждение от 2700 лева е твърде високо, тъй като толкова получава кметът на София. Затова той е предложил да взема по 2300 лева, колкото е заплатата и на заместниците му. Така всички в екипа ще са равнопоставени.
Йордан Йорданов обясни, че в решението му няма популизъм. Такова би било, ако поиска на намали възнаграждението си наполовина. Тъй като той и колегите му сега встъпват в длъжност, биха искали с работата си да покажат какво могат, посочи още той.  
На сесията във вторник ще бъде определено и възнаграждението на председателя на Общинския съвет. Още по време на публичното обсъждане на проекта за правилник на местния парламент Иво Пенчев увери, че неговото възнаграждение ще е наполовина на определения в правилника максимум от 90 % от кметската заплата т.е. като за 4-часов работен ден. Така месечното му възнаграждение ще е 45 % от това на кмета или 1035 лева бруто. Въз основа на това и месечните заплати на общинските съветници ще са двойно по-ниски от максимума, разписан в правилника. Членовете на местния парламент ще получават по 414 лева, което е дори по-малко от минималната работна заплата, считано от 1 януари 2016 г., обясни Пенчев. НДТ


 


Сходни връзки

ЗАПЛАТИТЕ НА КМЕТА И ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОБС ЩЕ ГЛАСУВА МЕСТНИЯТ ПАРЛАМЕНТ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди