изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:15 EEST
И КОЙ СИ ГИ ИЗБРА?: Маските позорно падат! Секретар на Плевнелиев скандално зове за приватизация на прокуратурата    
Новини Позорното бягство на Христо Иванов от провала му като министър на правосъдието отприщи невиждани измерения в мисленето на клакьорите на новия-стар протестър. Секретарят на президента по юридическите въпроси и преподавател от Юридическия факултет на Софийския университет “Св. Кл. Охридски” Кристиан Таков засега държи палмата по “оригиналност” с идеята му прокуратурата да бъде приватизирана.

Колкото и налудничаво да звучи това, думите бяха изречени от преподавател на български студенти, от човек, към когото Росен Плевнелиев се обръща за консултации, свързани с правото. Шегата настрана, но докато Таков си е мислел, че с “оригиналната” си идея ще се хареса на старата софийска буржоазия от карето около Докторския паметник, към която се опитва да се числи, той всъщност потвърждава думите на един от най-добрите български преподаватели по наказателно право у нас – бившият главен прокурор проф. Никола Филчев. “Една организирана група костовистчета води подла кампания срещу главния прокурор Цацаров. Начело е „мъжкарят” Р. Кънев. Другите „мъжаги” не искам да ги споменавам от неудобство пред публиката”, заяви преди дни Никола Филчев, а по всичко изглежда, Таков се е припознал сред неназованите “мъжаги”.  

Таков, който е сред любимците на грантово зарежданите сайтове на олигарсите Иво Прокопиев и Огнян Донев, бе спряган за кандидат за конституционен съдия, но Плевнелиев не посмя да го номинира. 

За компенсация, а и докато ронят сълзи за позорния провал и бягство на Христо Иванов, Плевнелиев и Таков най-добре да излязат с обща инициатива, с която съвсем да разкрият откритата си цел, а именно – реформа на Семейния кодекс и узаконяване на гей-браковете. 

Самият Таков е повече от близък с Христо Иванов. Двамата често се усамотявали в кабинета на протестъра-министър и водели дълги беседи, което си личи и по общите “опорни точки”, които използват при честите си интервюта в удобни медии. Преди месец, заради общите усилия на Кристиан Таков и Христо Иванов, името на България бе сериозно накърнено пред Съда на Европейския съюз. Таков бе председател на комисията, която след един провален опит за избор на български адвокат, проведе втора процедура. При втората процедура Таков и Иванов съжалиха, че с най-добри резултати се оказа преподавателят от СУ Атанас Семов. Колегата на Семов – Таков - дори опита да го спъне и настоя за проверка от Комисията по досиетата, която обаче не установи принадлежност към ДС на кандидата. В крайна сметка, чрез подмолни внушения тандемът успя да блокира българската кандидатура и Семов бе отхвърлен от ръководството на Съда в Люксембург. 

Таков бе и сред малцината университетски преподаватели, които се възползваха от близостта си до правосъдния министър и през пролетта заработи солидни хонорари от кандидати за нотариуси. Заедно с Борислав Белазелков, тогавашен председател на любимия съдийски съюз на Христо Иванов - Съюзът на съдиите в България, Кристиан Таков бе лектор на кандидати за нотариуси две седмици преди Министерството на правосъдието, в което и двамата са били чести посетители през изминалата година и половина, да проведе конкурса. http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

И КОЙ СИ ГИ ИЗБРА?: Маските позорно падат! Секретар на Плевнелиев скандално зове за приватизация на прокуратурата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди