изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:03 EET
План Б на ястребите от РБ: Протестъри сноват из посолствата и обикалят на прибежки Европейската комисия    
ПолитикаИнициатори на новите стари протести, които в още по-скромен вид от преди година маршируват по жълтите павета на София, са предприели мащабна атака на европейските посолства у нас с цел да получат подкрепа за свалянето на второто правителство на Бойко Борисов. Това научи БЛИЦ от отлично информирани източници от протестърските среди.

Обиколките им са започнали още преди второто гласуване на промените в конституцията, когато вече стана ясно, че хард предложенията на експравосъдния министър Христо Иванов, подкрепян от ДСБ, няма да минат в пленарната зала на парламента. Тогава е влязъл в сила План Б на ястребите в Реформаторския блок в лицето на десебарите, които са твърдо решени да пометат сегашното управление, тъй като разполагат с достатъчно финансови инжекции по протестърска линия от фондацията "Америка за България", за да разчитат на добър резултат на следващ парламентарен вот.

Проблемът им обаче идвал от отказа на СДС и партията на Меглена Кунева Движение "България на гражданите" да сриват властта, както и силните позиции на вицепремиерката в Европейската комисия, където репутацията ѝ на бивш еврокомисал продължава да е добра. Затова протестърските емисари се възползвали от сегашното положение на представителката си и еврокомисар Кристалина Георгиева, за да търсят начини, по които върху Меглена Кунева да бъде оказан силен натиск, още повече, че тя се влияе от мнението на европратньорите на България.

Протестърската шетня из посолствата у нас и в Европейската комисия обаче не срещала особен възторг, тъй като ЕК и държавите в общността са на ръба на социална и политическа криза заради бежанския проблем и военния конфликт в Сирия и всяко разклащане на стабилността в която и да било държава, особено на външната граница на съюза, каквато е България, им звучало ужасяващо, твърдят пред БЛИЦ източници от Европарламента. Не случайно и премиерът Борисов, и други европейски фактори сочат като основно достойнство на страната ни в тази кризисна ситуация стабилността.

Въпреки това сценаристите на пълзящия преврат се опитвали да притиснат Кунева да оттегли партията си от управлението, което наистина ще постави на карта не само съществуването на Реформаторския блок, заради отказа на СДС да участва в подобен заговор, но и на правителството. Не случайно във вчерашното си изявление Борисов спомена, че при излезането на РБ от управляващата коалиция предсрочните избори може да са "две в едно", но може и да са още през февруари.

Днес Движение "България на гражданите" взема своето съдбовно решение дали остава във властта или не. А във вторник, когато РБ обеща да излезе с общо решение, ще станат ясни най-малко две неща - дали реформаторите се разцепват и блокът им де факто престава да съществува или след година и половина страната отново поема към предсрочни избори, което едва ли ще я издигне особено в очите на европейските ѝ партньори, тъй като на фона на международните събития отново ще демонстрира дълбокия ѝ провинциализъм, твърдят източниците на БЛИЦ.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

План Б на ястребите от РБ: Протестъри сноват из посолствата и обикалят на прибежки Европейската комисия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди