изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:20 EET
МБАЛ В БАЛЧИК ЩЕ УВЕЛИЧИ КЛИНИЧНИТЕ ПЪТЕКИ ЗА БЕЛОДРОБНИ БОЛЕСТИ    
ЗдравеПрез 2016 г. балчишката болница се предвижда да увеличи клиничните пътеки в посока лечение на белодробни заболявания и физиотерапия, съобщи радио "Варна". Договорът със Здравната каса ще бъде сключен през март, но вероятността за повече пари е минимална, коментира управителят д-р Иво Войчев, тъй като има неясноти около цените и условията за финансиране. Очаква се отново да останат годишните прогнозни стойности, които са крайно недостатъчни за издръжката на здравното заведение.

Разходите обаче ще вървят нагоре, най-малкото защото се покачва минималната работна заплата.
Болницата за активно лечение в Балчик съществува благодарение на субсидията от местния бюджет, която вече е съпоставима с парите от Здравната каса – по около 1 млн. лв. за година.
По думите на балчишкия кмет Николай Ангелов това са най-неглижираните здравни институции в страната, а разпределението на средствата е несправедливо. Той посочи абсурда с инвестираните европейски пари за модернизация и медицинска техника, които не са се отразили в разчетите на касата за обема от работа.
Дружеството продължава да трупа загуби и задължения. Заради липса на пари няма резерв от лекарства.
Анализът към областната здравна карта показва, че не достигат медици и болнични легла. „Няма да се увеличат леглата, защото това е финансово неефективно при сегашните условия”, коментира управителят на болницата д-р Войчев. НДТ


 


Сходни връзки

МБАЛ В БАЛЧИК ЩЕ УВЕЛИЧИ КЛИНИЧНИТЕ ПЪТЕКИ ЗА БЕЛОДРОБНИ БОЛЕСТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди