изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 02:20 EEST
ДИРЕКТОРИТЕ ДА ОСВОБОЖДАВАТ УЧИТЕЛИТЕ-ПЕНСИОНЕРИ ПРИКАНВА РИО    
ОбразованиеУчителите в пенсионна възраст в училищата в област Добрич са 26, а тези, които са придобили право на пенсия са 31. Така общият брой на пенсионерите, които продължават да преподават, е 57, съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образование д-р Христо Боев.

Според него, основната причина да има пенсионери в училищата е нежеланието на директорите да ги освободят. В същото време педагози, които не могат да си намерят работа, се препитават като работници на бензиностанции, продавачи на вестници или чорапи.
На предстоящата среща с директорите на училища, която ще се проведе на 16 и 17 декември д-р Боев ще постави въпроса с учителите-пенсионери. „Няма никаква причина тези хора да не бъдат освободени“, коментира той.
И допълни, че обмисля идея чрез сайта на инспектората да се създаде база данни за безработни учители или такива, които работят в друга сфера, но желаят да се реализират по специалността си. Там педагозите ще могат сами да се регистрират. Така директорите ще разполагат с адекватна информация какви учители си търсят работа.
Припомняме, че предстои да бъдат освободени и седем директори на училища в Добричка област, които навършват пенсионна възраст, като трима вече са получили предизвестията си. НДТ


 


Сходни връзки

ДИРЕКТОРИТЕ ДА ОСВОБОЖДАВАТ УЧИТЕЛИТЕ-ПЕНСИОНЕРИ ПРИКАНВА РИО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди