изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:24 EEST
ПРЕДСТАВИХА СБОРНИКА "ЛИТЕРАТУРНАТА КЪЩА"    
КултураПремиера на новия литературен сборник "Литературната къща" на едноименния клуб за творческо писане с ръководител Генка Петрова се състоя в петък в галерия "Георги Петров". Гости на събитието бяха областният управител Детелина Николова, литературният критик Драгомил Георгиев, родители, приятели на младите таланти.


В сборника са включени най-добрите творби през 2015 година на 13 деца. Изданието е финансирано от община Добрич. Генка Петрова изказа благодарност на предния кметски екип - на бившия кмет Детелина Николова и на заместника й по хуманитарни дейности Камелия Койчева. Ръководителят на клуба сподели, че в поканата си за събитието към новия кмет Йордан Йорданов е написала: Дано бъдете продължители в културните политики, които провеждаше предходният кметски екип.
"Тези деца, които са пред нас, са белязани с желание, с любов, носят в себе си онова ангелче, което е кацнало на раменете им, за да могат да се опитат да превърнат думите в свои приятелчета. Думите да им заговорят, думите да ги заобичат", каза Драгомил Георгиев. Той подчерта, че сборникът е едно огледало на отиващата си година, в която младите таланти имат много награди от различни конкурси. "Клубът се превърна в един еталон, в една емблема на нашия град", каза литературният критик. По думите му, в творбите на децата прави впечатление една свобода в използването на словото. В тях има дързост, образност, видение, душа, които са характерни за поколението им. "Щом като има душа то тогава текстът започва да кънти", каза Драгомил Георгиев. Той посочи, че темите в творбите са в широк диапазон - от текстове за Ботев, Левски и националните ни герои, през такива за красотата в природата до творби за любовта, красотата, щастието. "Вашите текстове са преди всичко истински, детски. Нека това детство се запази във времето", пожела критикът.
Гост на представянето на сборника бе и Дядо Коледа, който зарадва децата с подаръци. Такива получиха и от областна управа и община Добрич. От кметството бе получен и поздравителен адрес. Талантливите деца прочетоха пред гостите и приятелите си нови творби, на зимна тематика - за декември, за снега, писмо до Дядо Коледа и др. НДТ



 


Сходни връзки

ПРЕДСТАВИХА СБОРНИКА "ЛИТЕРАТУРНАТА КЪЩА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди