изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:05 EET
ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ НА БОРИСОВ И ДАВУТОГЛУ    
Новини София. През последните седмици миграционният натиск го няма - Турция положи много усилия. Това каза по време на пресконференция министър-председателят Бойко Борисов след срещата си с турския премиер Ахмет Давутоглу, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Борисов заяви, че на срещата са обсъдени различни теми-всяка една много важна. Премиерът благодари за посещението. "Миграционният натиск на нашата граница го няма - Турция положи много усилия", заяви Борисов.

София. България е врата на Турция за ЕС. Това каза по време на пресконференция турският премиер Ахмет Давутоглу след срещата си с министър-председателят Бойко Борисов, предаде репортер на Агенция „Фокус”. "След срещата с моя приятел г-н Борисов, в продължение на 4 години докато сме на власт в Турция, отношенията с България ще бъдат едни от най-приоритетните. Търговският ни обмен от 5 млрд. долара и ще бъде повишен", заяви Давутоглу.
По думите му, ще се осъществяват големи транспорти проекти, като следващият проект е скоростен влак от Истанбул до София и обратно. "Решени сме да свържем Истанбул със София", заяви той. Турският премиер допълни, че се предвижда и интерконекторна връзка.
"По отношение на опазване на историческото ни наследство това е общ ангажимент", коментира той.
"България е врата на Турция за ЕС. В рамките на регионалните политики обсъдихме някои въпроси. Съвместна работа между България, Турция и Гърция. Един от най-важните въпроси е човешката трагедия и проблемът с мигрантите в Сирия. За съжаление в Сирия има един варварски режим и поради други обстоятелства хората са принудени да напускат", заяви Ахмет Давутоглу.

София. Няма преграда между България и Турция, искаме всичко да е законно и си помагаме. Това каза по време на пресконференция министър-председателят Бойко Борисов след срещата си с турския премиер Ахмет Давутоглу на въпрос защо като ЕС е демократичен трябва да се огражда с ограда по границата, предаде репортер на Агенция „Фокус”. "Многократно съм казвал, че Европа подходи по възможно най-демократичния начин. Това беше изтълкувано нееднозначно и милиони имигранти се насочиха към Европа. Някои с абсолютно право - да спасят живота си и други, които тръгнаха по икономически причини. Моята позиция в Европейския съвет беше незабавно да спрем притока на емигранти", заяви Борисов. "Тези в Европа да бъдат обгрижени, през това време да се направят необходимите квоти, както САЩ е най-кристален пример. Не е честно ние да казваме колкото ще дойдат, толкова ще приемем, след като нямаме тази възможност", посочи той.
"Това е съоръжение, което ни подпомага да няма нелегални, а всички да минават през ГКПП. Това не вгорчава отношенията ни, напротив търсим начин", заяви Бойко Борисов.
По думите му, на никой не му се дават толкова пари за огради, но трябва ситуацията да го изисква.
"Искаме да направим максималното и да си помогнем в дадената ситуация. Няма преграда между България и Турция, искаме всичко да е законно и си помагаме. Да търсим сближаването и решаването на големия проблем", коментира още той.

София. Турция няма желание за напрежение с Русия, това влияе на съседните региони и на световния мир. Това каза по време на пресконференция турският премиер Ахмет Давутоглу след срещата си с министър-председателят Бойко Борисов на въпрос дали на срещата е осъдена ситуацията между Турция и Русия, предаде репортер на Агенция „Фокус”. "Да, разбира се Турция и България са съседни и съюзнически страни. За това отношенията с Русия за въпроси, които касаят страните ни отблизо. В Брюксел дадох всеобхватна информация за отношенията със Сирия и Русия. Но искам да кажа ясно - между Турция и Русия напрежението от границата със Сирия произлезе от желанието да опазим границата си и да защитим въздушното си пространство", посочи Давутоглу. "Турция няма желание за напрежение с Русия, това влияе на съседните региони и на световния мир", допълни той. Турският премиер заяви, че при свалянето на руския самолет не се е знаело на коя държава е и за съжаление казаното след тази мярка не помага на диалога.
"Готови сме да обсъждаме и споделяме информация. Взаимоотношенията на Турция и Русия са много важни за Черноморския регион, както и за България, Грузия и т.н. С България винаги сме имали добри взаимоотношения, надявам се, че между Турция и Русия ще бъде подновено традиционното сътрудничество", каза още той.

София. Истински вярвам, че отношенията между Турция и Русия ще се нормализират, пожелавам успех в това начинание. Това каза по време на пресконференция министър-председателят Бойко Борисов след срещата си с турския премиер Ахмет Давутоглу във връзка с отношенията между Турция и Русия, предаде репортер на Агенция „Фокус”. "Едно от най-важните качества на мъжа е търпението. Помня добре от Анкара президентът Путин, тогава и с президента Ердоган на обща пресконференция каза, че България ще загуби всичко. Бяхме търпеливи, подходихме с търпение и уважение към всяка една позиция. Истински вярвам, че отношенията между Турция и Русия отношенията ще се нормализират", заяви премиерът. "Предстоят големи проекти - интерконекторите, газовите потоци, които очакваме. Няма как по трасето, ако една или друга държава са с влошени отношения да се случат големите проекти. Проектите, които ще донесат по-мощна икономика, по-евтино гориво, по-добър бизнес, социалните придобивки, които искаме да се дават", посочи още той. "Тогава не направих коментар и сега няма да направя. Мога само да призова. Хубаво е да има мир и да развиваме икономиките и работим по присъединяването. Надявам се на разум и от двете страни. Много години Турция и Русия са били първи приятели, да намерят начин да си оправят отношенията, така че и този път ще проявим търпение. Пожелавам успех в това начинание", каза още премиерът Бойко Борисов.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ НА БОРИСОВ И ДАВУТОГЛУ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди