изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:34 EET
Скандал в Темида! Цветан Василев, Огнян Донев и Иво Прокопиев подкрепиха съдиите, които утре ще ги оправдават    
Коментари Зовящият за безредици и незаконни протести професионален протестър и провален министър Христо Иванов, без дори да се е замислял, официализира задкулисието. В истерията около циркаджийското напускане на правителството и опита да обвини за собствения си провал лидера на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов, доскорошните си партньори от Реформаторския блок, част от които също го бламираха и, разбира се, “всесилния” главен прокурор Сотир Цацаров, Христо Иванов сътвори най-големият си провал.

Това стана в петък вечер пред Съдебната палата, когато 30-тина съдии, повечето от които представляват върхушката на грантовия Съюз на съдиите в България, излязоха с тогите си, за да проведат “събрание” с “гражданите” от “Протестна мрежа”, служителите на грантовите неправителствени организации и медиите на Иво Прокопиев и Огнян Донев.

Организатор на протеста се оказа лично Христо Иванов, който обаче наблюдаваше от близките улички развитието на постановката.  Иванов следеше отразяването на протеста в Новините на БТВ и Нова телевизия в офис на стотина метра от Съдебната палата в тихата уличка “Лом”. Въпросният офис е своебразен щаб на протестърите, а главен негов наемател се води НПО, в което водещо участие има Николай Стайков, известният търговец на презервативи и бивш служител в изданията на Иво Прокопиев. 

Адвокатите Даниела Доковска, Ина Лулчева и Татяна Дончева бяха на първа линия, за да подкрепят съдиите Лозан Панов, Мирослава Тодорова, Нели Куцкова, Борислав Белазелков, Весислава Иванова, Атанас Атанасов и т.н. До тях цъфтеше и “перфектно” организиралият конкурса за нотариуси бивш заместник-министър на правосъдието Петко Петков, за което тепърва ще дава обяснения пред разследващите органи. Все магистрати, за които са изписани тонове мастило с хвалебствия в изданията на печелищия от прескъпата зелена енергия и неуспял политически брокер Иво Прокопиев. 

Адвокатите Доковска и Лулчева защитават небеизвестния фармацевтичен бос, собственик на медии и неуспял политически инженер Огнян Донев, когото прокуратура обвини преди няколко месеца в тежки финансови престъпления. Съдът, обаче, намери за необходимо да обяви, че прокуратурата е допуснала нарушения в обвиненията и върна материалите на държавното обвинение. Освен политик с кошмарно нисък рейтинг, Татяна Дончева пък е адвокат на бизнесмена от село Микре Гриша Ганчев, протеже на печално известния банкер-беглец Цветан Василев. Ганчев е подсъдим, а Цветан Василев се укрива от българското правосъдие. Каква случайност, нали – адвокатите на олигарсите и магистратите от съдийския съюз, собственост на Фондация “Америка за България”, която издържа изданията на Прокопиев. 

Благодарност за оправдателната си присъда на протеста бе дошла да изрази и Юлия Берберян. Преди 15-години, любимката на Иван Костов, бе оневинена от предшествениците на днешните “независими” съдии. Берберян бе оправдана заради заменки от типа “кон за кокошка”. Тя бе подсъдима по дело за скандални заменки на стари жилища срещу апетитни парцели в местността “Погребите” в кв. “Лозенец”. Днес на струващите милиони левове терени се намират огромните спортни съоръжения на фамилията Малееви. След като се отчетоха с присъствие на протеста, една от дъщерите на Берберян си направи и снимка с главния организатор – проваленият министър Христо Иванов.

Да, българското общество иска справедливост, българското общество не вярва на съдебната власт, защото вижда как един провален министър на правосъдието организира протест, на който редом един до друг застават съдии, които трябва да съдят клиентите на адвокатите, които ги подкрепят, а вместо това си ръкопляскат взаимно?! И да, време е не просто за протест, а е време за измитане на олигархията, която освен мастити адвокати, си има и собствени съдии. Но протест, не организиран от проваления грантов министър, а протест, на който гражданите ще поискат да вземат правосъдието в свои ръце!


Придворната журналистка на Христо Иванов - Полина Паунова в прегръдката на съдия Мирослава Тодорова, зад тях е и Татяна Дончева

НА СНИМКАТА ГОРЕ: Христо Иванов с една от дъщерите на Юлия Берберян в координационния офис на “Протестна мрежа” между Съдебната палата и Министерски съвет
http://www.blitz.bg


 


Сходни връзки

Скандал в Темида! Цветан Василев, Огнян Донев и Иво Прокопиев подкрепиха съдиите, които утре ще ги оправдават | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди