изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:41 EET
В ЦЕНТЪРА НА ВАРНА БЕ УБИТ ДОБРУДЖАНСКИЯТ БИЗНЕСМЕН ТИНКО ГЕОРГИЕВ    
Новини Добруджанци познават Тинко Георгиев с бизнеса му в хотелиерството, когато беше съдържател на хотел "Здравец" в Албена, преди хотелът /сега "Арабела"/ да стане собственост на комплекса. Мнозина го познават и в сферата на зърнения бизнес. Синът му през 1987 г. бе част от митническа афера за незаконен внос на лек автомобил за тогавашните 30 млн. лв. Името на Тинко Георгиев бе замесено с издирван от Интерпол мерцедес през 2008 г., в скандала пострадаха добрички бизнесмени, митничари, служители в КАТ. Тази вечер Тинко Георгиев бе убит в центъра на Варна. Предлагаме ви сбор от информации за убийството, които обновяваме.


Съпругата на Тинко Георгиев била в дома им по време на убийството?

Продължава разследването на убийството на бизнесмен в центъра на Варна. Той беше прострелян смъртоносно в дома си. Улицата, на която се намира жилището на жертвата, все още е блокирана от полицията. От зазоряване започнаха повторните огледи на местопрестъплението и района.

Все още няма официална информация от полицията и прокуратурата.

Убитият е 64-годишният Тинко Георгиев с прякор Зърнаря, тъй като се занимава и със зърнен бизнес в Добрич. Заради издирването на стрелеца Варна остана под блокада за часове. Полицейски патрули проверяваха всички автомобили на изходите от града.

Тинко Георгиев е собственик на два хотела в "Златни пясъци", като единият е бил обект на съдебен спор между него и известна фигура от варненския подземен свят - Иво Иванов - Гела. Делото за хотел "Владислав" е приключило окончателно преди десетина дни и е спечелено от Тинко Георгиев.

Появи се информация, че съпругата на убития е била в дома им по време на престъплението.

"По неофициална информация съпругата на Тинко Георгиев е подала сигнал за убийството. Говори се, че извършителят не е влязъл с взлом. Все още се издирва и оръжието, с което е извършено тежкото престъпление. Домът на Георгиев е запечатан, а пред него продължава да се намира автомобила на сина му", заяви пред "Нова телевизия" Росица Пенкова, главен редактор на сайта varnautre.bg  http://www.24chasa.bg

Нови разкрития: Мутри плашили убития бизнесмен заради хотел!

Изплуваха нови разкрития за бруталното убийство във Варна, което се случи вчера. Тинко Георгиев започна своя бизнес с търговия на зърно, след това започва бизнес с недвижими имоти. Има два хотела на Златни пясъци. Единият хотел е бил свързан с дела между Тинко и човек от силовия бизнес - Иво Гела. Убитият е спечелил дело преди един месец за хотел "Владислав".Вчера първо БЛИЦ разкри името на убития във Варна.
 
Тинко е имал хотели и в Албена. Той непрекъснато разпродава имоти и коли. Има много дела, които води, така че не е ясно, кое дело и кой кредитор може да са свързани с убийството, предава Нова телевизия.

Тинко има син, дъщеря и внучка. По времето на самото убийство не са се чули изстрели, което означава, че се е стреляло със заглушител. Все още не е намерено оръжието от екзекуцията.

Появи се информация, че съпругата на Георгиев е била в дома му по време на убийството, като самата тя е подала сигнал за тежкото престъпление. Взлом няма. Все още се издирва престъпника. Колата на сина му все още пред къщата.

Буквално преди минути пред дома на жертвата имаше полиция, която продължава своя оглед. Снощи целия град беше блокиран в продължение на часове, което изнерви много хора, тъй като не могат да се приберат у дома.

http://www.blitz.bg

УБИТИЯТ ХОТЕЛИEР Е ТИНКО ГЕОРГИЕВ!

Разстреляният е собственикът на хотел „Владислав Варненчик“ на Златни псъци  Тинко Георгиев, разкри първа АФЕРА. Той е бил разстрелян в дома си в Гръцката махала. Преди дълго време между него и издирвания Иво Гела върви спор за хотела, а преди шест – седем месеца на ВКС   Тинко Георгиев е спечелил делото.

Делото се влачи с години, Тинко Георгиев твърди, че е бил принуден да продаде дяловете си на ВИС и Иво Гела, дяловете от фирмата си „Здравец тур“. Като собственик на хотела след това се явява кипърска офшорка. Около 15 милиона лева се оценява хотел „Владислав Варненчик“ на Златни пясъци. Тинко Георгиев твърди приживе, че е бил принуден да стане съдружник, след като му щавят фирмата, с бащата на Гела – Иван Иванов, който е управител на „Варна мотърс“ ЕООД. На финала той прехвърля хотела на Гела, а сделката е изповядана от нотариус Янчо Несторов.

Тинко Георгиев е известен с прякора си „Зърнаря“, тъй като се занимава и със зърнен бизнес в Добрич. Преди месеци друг враг на Иво Гела – Наско Ластика умря внезапно, като се твърдеше, че органите му отказали и е имал тумор в главата. Ъндърграундът обаче и до днес се съмнява, че е бил отровен.  http://afera.bg

Убитият във Варна Тинко Георгиев бил принуден от мутри да продаде хотел, съдил ги

Убитият във Варна бизнесмен Тинко Георгиев преди десетина години е бил принуден със заплахи от известния в криминалните среди Иво Гела да му продаде свой хотел. Георгиев го сторил, но после водил дела да си го върне. Това разказва в публикация от 6 април 2011 г. седмичникът "Десант". Ето какво се разказва там:

Афера за 15 милиона лева. Толкова, според оценката на Пощенска банка, струва хотел "Владислав Варненчик" в к.к. "Златни пясъци", който 65-годишният бизнесмен Тинко Георгиев преустроил от туристическо общежитие с 30 легла в елегантен хотелски комплекс, с годишен оборот 1 милион лева и договор за 340 000 евро с най-големия туроператор, обслужващ скандинавския пазар. 

Георгиев сам се оттегля от бизнеса си през 2004 година.

"Дойдоха, заплашиха децата ми, после ме принудиха да разписвам документи под дулото на оръжие. Държаха ме под ключ във вила в покрайнините на Варна. Под предтекст, че ме пазят от руски мафиоти, които ме преследвали уж заради дългове. По това време обаче аз нямах финансови проблеми и не съм се обръщал към никого за помощ“, разказа Тинко Георгиев, съобщава "Десант". 

„Въоръжените мъже били хора на Иво Иванов - Гела, сочен за кръстник на Варненската мафия и приближен до покойния вече бос на „ВАИ Холдинг“ Георги Илиев. Нотариусът Янчо Несторов с печата си е документирал сделката за продажбата на хотела.

Схемата за "Варненчик" не е сложна. Георгиев е принуден да прехвърли 30 процента от дружествените дялове от фирмата си "Здравец Тур" ООД - Добрич на Иво Гела. Под заплаха, той бил отведен в кантората на нотариус Несторов, където разписал декларация, че е получил сумата от 2 милиона лева. После започнало ново издевателство над него - "панорамни обиколки" из околностите на Варна под охрана, още няколко "нощувки" във вилата на приближен на силовия бос (където отнели всичките му телефони, и свалили даже колана му, за да не посегне на живота си).

Георгиев отново бил отведен в офиса на Гела в сградата на бившите хали "Шипка". Там той преместил представителството на фирмата си от Добрич във Варна. Бащата на Гела - Иван Иванов, който в момента е управител на "Варна мотърс" ЕООД – му станал съдружник.

"Охраняваха ме гардове, оборудвани с бронежилетки и въоръжени с калашници. Такова снаряжение и в полицията не съм виждал. Притиснаха ме. По телефона през цялото време говореха с депутати, казваха, че държат и министри. Нямаше как да не разпиша документите", споделя Георгиев пред "Десант".

В крайна сметка той се съгласил да им прехвърли цялата собственост върху "Варненчик". И тази сделка била изповядана от нотариус Несторов.

В късния следобед на 7 декември 2004-та година в кантората на нотариуса на ул. "Мария Луиза" в центъра на Варна се събират Тинко Георгиев, заедно със счетоводителката си Марияна Ташева, Гела с адвоката си, баща му Иван Иванов и още един от хората му с инициали Н.М.(през 2006 г. той ще бъде разследван за участие в организирана престъпна група, но още две години по-късно досъдебното производство срещу него е прекратено от варненската окръжна прокуратура с официален мотив "липса на престъпление").

Така, 15 минути преди полунощ срещу 8 декември Тинко слага подпис пред нотариуса. Според сделката, изповядана пред него, хотелът бил продаден за ... 1,8 млн. лева. В нотариалния акт е записано, че е платено в брой, Иванови твърдят, че донесли парите в куфарче.

Георгиев обаче твърди друго.

Оказало се, че сред документите липсва протокол от общото събрание на съдружниците в "Здравец тур" ООД, с което се изрязава съгласие за продажбата. За това спешно бил необходим подписа на съдружника на Георгиев - Христо Христов. Мъжът живее в село Бранище, община Добрич. Вече след полунощ към към дома му се отправили три автомобила - в едната кола били Тинко Георгиев и счетоводителката му, в другата нотариус Несторов, а третата - била джипка, натоварена с мутрите на Гела.

Продажбата на "Варненчик" на пръв поглед изглежда изрядна. Но по-късно се откриват съмнителни детайли. Сделката е изповядана на вечерта на 7 декември 2004-та година, а в нотариалния акт е посочена друга дата – 8.12 и то в извънработно време. Това нарушава разпоредбите на Гражданско-процесуалния кодекс, според който, сделки, които се отнасят до недвижими имоти, могат да се изповядват от нотариус, само в канцеларията му и само в рамките на работното време, което е до 5 часа.

Нотариусът издал заверка извън съдебния си район на действие, което пък е закононарушение.

Според закона за мерките срещу изпирането за пари за всяка сделка на стойност над 30 000 лева нотариусът трябва да ги накара да подпишат специална декларация за произход на средствата и да уведоми финансовото разузнаване. В случая обаче това не е направено.

Според разследващите във Варна, тези пропуски били формални. А и освен това вече били минали всякакви давностни срокове.

Тинко Георгиев подава сигнал до НСБОП година по-късно. От столицата антимафиотите обаче прехвърлят случая отново към морето, с мотив - по компетентност.

След няколко години прокурор Димитър Кайряков го прекратява поради липса на данни за престъпление.

Решението е обжалвано в Апелативната прокуратура, адвокатът на Георгиев подава и сигнал до новия главен прокурор на България Борис Велчев. По разпореждане на обвинител № 1 делото е изпратено да се разследва от магистратите в Русе. Магистратите в Русе откриват между кориците на делото данни, които им дават основания да разделят разследването - едното се води за организирана престъпна група за рекет, а другото - е конкретно срещу нотариус Несторов.

Прокуратурата в Русе излиза с мнението нотариусът да бъде изправен пред съда за документно престъпление. И случаят отново е върнат във Варна. Цялата варненска районна магистратура вкупом си прави отвод и отказва да разглежда делото. И по разпореждане на Върховната касационна прокуратура "горещият картоф" е прехвърлен в Бургас.

„Шест години по мъките ходя. Гледам как хотелът ми е в ръцете на мутри, а същият този нотариус продължава да работи. Въпреки че срещу него има десетки сигнали. Защото той се счита за невинен. Сега очакваме най-после да бъде признат за виновен. Това е израз на някаква справедливост“, казва Георгиев. 


"Десант" разпитва нотариус несторов по случая. Той казва, че е изкупителна жертва и обяснява:

"Казусът е много смешен. Обвиненията са несъществуващи. Даже съдията им го написа, че делото трябва да бъде прекратено поради несъществуващо престъпление. Всичко, което стана в кантората беше прекалено дружелюбно и приятелско. Те (б.а. Гела и Тинко Георгиев) се целуваха пред мен. Защото те не направиха една сделка, а повече. Мотивите на този господин са много прозрачни. Ако има възможност да се облагодетелства незаконно. След като веднъж е взел пари, сега иска да събори сделката и отново да стане собственик на хотела....Аз съм една изкупителна жертва."

Така завършва публикацията на "Десант". Проверка на "24 часа" в архивите установи, че нотариусът е осъден затова, че е сложил невярна дата на сделката, но тъй като престъплението е маловажно и давността му е изтекла не е бил наказан.

Въз основа на тази присъда убитият днес Тинко Георгиев е опитал да разтрогне сделката за хотела, но съдът във Варна на първа и втора инстанция преценява, че няма достатъчно основания за това. Как са се развили по-нататък отношенията на Георгиев с мутрите, архивите не казват. http://www.24chasa.bg

Убийство в центъра на Варна (Снимки)

Жертвата е мъж, извършителят е избягал

Убийство на ул. "Хан Крум" в Гръцката махала във Варна е станало преди около половин час. Жертвата е мъж. Убийството е извършено в една от къщите на улицата, в която неизвестен засега извършител е проникнал. След деянието той е избягал, съобщи Varnautre.bg. 

Около 16:50 часа е получен сигнал за извършеното тежко престъпление. От полицията отказват всякакви подробности. Единственото, което оповестиха, е че се работи по изясняване на обстоятелствата под наблюдението на Окръжна прокуратура. Заведено е досъдебно производство. От обвинението също отказват подробности по случая. 

Преди десетина минути на адреса, където е извършено убийството, е пристигнала oперативно-следствена група, която е започнала работа.

http://www.24chasa.bg

Гореща следа: Мустакат стрелец гръмнал хотелиера във Варна

Мустакат мъж е влязъл в дома на убития хотелиер на ул. „Хан Крум” във Варна. На мястото на убийството пристигна трупна линейка, но тялото все още не е изнесено, съобщава varna.utre.bg.Съпругата на убития, за когото БЛИЦ съобщи преди всички, че е Тинко Георгиев, е повикала линейка към 16.50 ч. Лекарите само установили смъртта му.

Тинко Георгиев освен, собственик на хотели е бил и в зърнения бизнес. Той е родом от добричко село, а паркираната кола пред дома му е на сина му.

По информация в различни медии през годините, мъжът е натрупал парите си първоначално с търговия на пшеница. По-късно инвестира в недвижими имоти край морето. Така с течение на времето се сдобива с хотел в Албена и още два на Златни пясъци.

Справка сочи, че бизнесменът е водил различни имотни дела. Негови съседи от ул. „Хан Крум”, където е живял до момента, споделят пред „Петел”, че не го познават много добре, особено историята на семейството му.

Никой от съседите не е чул изстрели. Предполага се, че нападателят е използвал заглушител.

http://www.blitz.bg

Хотелиер бе застрелян във Варна

65-годишен бизнесмен бе застрелян в дома си във Варна. Убийството бе извършено към 16,50 ч на 100 метра от Областната дирекция на МВР в т.нар. Гръцка махала - най-скъпият квартал на морската столица.

По непотвърдена информация килърът е позвънил на входната врата и открил огън, когато стопанинът отворил. Възможно е обаче да е имал среща с Георгиев. Атентаторът е избягал. До късно снощи криминалисти издирваха следи от него и оръжието му, блокирани бяха изходите на Варна и униформени полицаи проверяваха пътуващите във всяка кола.

Застреляният е собственик на два хотела в курорта "Златни пясъци", казаха вчера негови познати. Основната версия на полицията е, че убийството е по поръчка заради неуредени сметки. Но засега не се изключва и хипотезата за личен мотив.

http://www.trud.bg/


Разстрелът във Варна набутва Иво Гела в яка интрига. Комшията на Ванухи Аракелян свитнат от "познат", бил "мишка"

alt
Бойко Борисов номинира нов министър на правосъдието - във Варна убиха бивш "ортак" на Иво Гела. Разстреляният на ул. "Хан Крум" е комшия на Ванухи Аракелян, бивш кандидат-кмет на Варна, бивш шеф два мандата на Окръжния съд, шеф на Апелативния, сочена като близка до главния прокурор Сотир Цацаров.

Районът е отцепен. Провеждат процесуално-следствени действия. Образувано е досъдебно производство, което се води под надзора на Варненската окръжна прокуратура.

alt

Малко преди 17 часа в сряда постъпва сигнал, че на ул. "Хан Крум" в "Гръцката махала", в непосредствена близост до сградата на  ОД МВР в морската столица, неизвестен извършител прониква в дома на бизнесмена Тинко Георгиев и го убива.

alt

Жертвата е застреляна почти от упор, твърдят запознати с разследването. Спекулира се, че е ликвидиран от "познат". Адвокати на "босове" определят убития като "мишка".

Запознати с византийските мурафети на знакови фигури в ъндърграунда във Варна не изключват "трети заинтересован" да набутва в интрига Иво Гела. Разстрелът очевидно е с висок "илюстративен потенциал" заради показната "синхронизация".

alt

"Елитните" във Варна са в шок. Разстреляният Тинко Георгиев е известен като собственик на хотел "Владислав" на "Златни пясъци". Печели дело за хотела срещу сочения като ъндърграунд бос Иво Гела, свързван с ВИС-2, но висял с дълг към ВИСаджията.

Варна е блокирана. Разставени са КПП-та. Задръстванията са километрични. Килърът не е заловен по "горещи следи". Запознати с табиетите на мутрафоните твърдят, че сочените като близки до Гела ще се потопят, докато утихне ченгеджийската дунанма.

alt

Поредният поръчков разстрел в морската столица припомня за провалената акция по времето на Светлозар Лазаров, когато за "килъри" бяха нарочени местни мутри.

bgsniper.com

Снимки "Петел"

*********************************

СПЕЦИАЛЕН ПРАЗНИК е имал вчера собственикът на хотелски комплекс “Здравец” в курорта Албена Тинко Георгиев, научи НДТ. Прекрасният повод за радост бил, че той станал дядо. Синът му Евгени Георгиев се сдобил с дъщеричка, съобщиха отлично осведомени за НДТ. Екипът на По-добрия вестник пожелава много здраве, радост и късмет на малката госпожица, нейните родители и цялата фамилия. НДТ

2004-06-23 @ 06:00 EEST

**********************************

ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ ЗАДЪРЖАХА МИТНИЧАР ЗА КОНТРАБАНДА НА АВТОМОБИЛИ
Илия Романов - 40-годишен от Добрич, митничар на ГКПП - Дуранкулак, е задържан вчера при съвместна операция на Националната служба за сигурност и РДВР - Добрич, съобщиха от полицията. Установено било, че Романов, в качеството си на служебно лице - митнически инспектор, на 16 ноември м.г. е легализирал контрабанден внос на лек автомобил. Той изготвил документ с невярно съдържание - попълнил транспортен лист на името на Евгени Тинков Георгиев /син на Тинко Георгиев - един от съдържателите на хотел "Здравец" в Албена/, с които удостоверил, че същият е влязъл в страната през Дуранкулак с "Мицубиши 3000 GT", на стойност 30 млн. лв. НДТ


ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ КАТАДЖИЯ РЕГИСТРИРАЛ КРАДЕНА ОТ ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА КОЛА
Росен Вълчев от Добрич, бивш шеф на КАТ, е регистрирал в началото на 1996 г. краден в чужбина и обявен за издирване от Интерпол "Мерцедес", съобщиха от РДВР. Това било установено, когато наскоро колата минала на преглед пред КАТ. В края на септември "Мерцедес"-ът е иззет от сегашния му собственик Тинко Георгиев. От РДВР уточниха, че кражбата на автомобила няма връзка със задържания митничар Владимир Пенев, за който НДТ писа. Колата била крадена от държава в Централна Европа през декември 1995 г. и била вкара в България в началото на следващата година от чужденец с редовни документи. Не било изключено до регистрацията й в КАТ още да не е била обявена за издирване от Интерпол. НДТ
 


Сходни връзки

В ЦЕНТЪРА НА ВАРНА БЕ УБИТ ДОБРУДЖАНСКИЯТ БИЗНЕСМЕН ТИНКО ГЕОРГИЕВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди