изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 18:47 EEST
ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: 69 канадци храбро отблъснаха свирепа атака на 300 джихадисти с танкове и булдозери в Ирак    
По светаКралските ВВС на Великобритания също ударили по настъпващите кохорти на терористите

Сериозна атака предприеха бойци на „Ислямска държава” към иракския град Мосул, смятайки че ще срещнат слаби сили на кюрдската съпротива. Вместо това те се натъкнали на канадска военна част, подпомогнати от Кралските военновъздушни силни на Великобритания, съобщава британският „Експрес”.Джихадистите атакували с булдозери и танкове, а сред тях имало самоубийци, които готвели атентати с взривяване на автомобили. По думите на канадски генерал, който днес разкри подробности за сражението, терористите били „стотици”.

Те обаче не очаквали, че ще се сблъскат с канадски войници от елитни спецчасти. Те лагерували заедно със силите на пешмерга – кюрдската съпротива, и трябвало да ги обучават.



По данни на американските военни, над 300 ислямисти опитали да пробият линиите им с булдозери и танкове. Срещу тях обаче бил открит неочаквано интензивен огън и две трети загинали, а останалите се разбягали.

„Това е най-силният удар, който „Ислямска държава” нанася от лятото насам и пешмерга ги разбиха”, обясни американският полковник Стив Уорън. Отбраняващите се сили повикали на помощ Кралските ВВС, които им нанесли тежки удари и им отрязали възможността да разширят нападенията си.



Генерал-майор Шарл Ламар от канадската армия заяви, че неговите войници са помогнали за отблъскването на „концентрирана и координирана атака” от страна на джихадистите в сряда вечерта. „Кюрдите бяха подложени на  масиран обстрел и нашите момчета бяха достатъчно близо и в състояние да отвърнат на огъня по позициите на „ислямска държава”. Те участваха в боя отначало докрай”, обясни той. По думите му, атаката на терористите е била по-различна от предишните, като е имало и елемент на изненада.



Атентатори-самоубийци са карали част от колите на групировката.

69 канадски войници от специалните части са разположени в базите на пешмерга в Северен Ирак, предимно със спомагателни функции. Те, обаче, участват и в извикването на въздушна подкрепа и отстрелването на джихадисти със снайпер.

При сражението край Мосул няма данни за загинали канадци.
http://www.blitz.bg

ПОСЛЕДНИ 10 ПУБЛИКАЦИИ НА ТЕМА ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ
  1. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Ексклузивно за войната: "Ислямска държава“ нападна турска база с ракети "Катюша"!
  2. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Ето кой е виновникът за свалянето на руския бомбардировач! В Турция искат оставки
  3. ВОЙНАТА В СИРИЯ: Ройтерс: Какви са козовете на Путин срещу Ердоган?
  4. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: "Ислямска държава" загуби контрола над летището в Дамаск!
  5. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Снайперист ликвидира с три куршума петима камикадзета на ДАЕШ
  6. Полски евродепутат разкри петролна афера с участието на ДАЕШ, Турция и САЩ
  7. ПУТИН ИЗЛЕЗЕ ПРАВ - ЩЕ ИМА ЛИ ОСТАВКА НА ЕРДОГАН? Министерството на финансите на САЩ : „Ислямска държава“ продават петрол на пра
  8. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Ексклузивно от фронта! С един удар руснаците изравниха със земята командни центрове на ИДИЛ в Сирия (ВИДЕО)
  9. Мексикански наркобарон обяви война на "Ислямска държава"
  10. АЛО, ПЛЕВНЕЛИЕВ, МИТОВ И СИЕ?: Камерън и Путин се обединиха за бой срещу „Ислямска държава”
 


Сходни връзки

ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: 69 канадци храбро отблъснаха свирепа атака на 300 джихадисти с танкове и булдозери в Ирак | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди