изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:50 EET
СВОБОДА НА СЛОВОТО? АЛА БАЛА: Спряха "Деконструкция" на Петър Волгин. Той написа: "Победа будет за нами"    
Новини Управителният съвет на БНР е решил да спре излъчването на предаването "Деконструкция" на Петър Волгин. В прессъобщение на обществената медия се посочват и мотивите за това решение - "ограничаване на свободата на словото и налагане на цензура, като се отнема възможността на слушателите да изказват свое мнение"

Според ръководството на БНР "водещият допуска в предаването едностранчиво представяне на фактите, има липса на обективност и многообразие на гледните точки, като при коментари изгражда позиции без да допуска опоненти по темата".

От БНР твърдят, че отстояват линията си за строго спазване на Закона за радиото и телевизията (ЗРТ), докато водещият системно толерира и насърчава

поведение, което нарушава разпоредбите на ЗРТ

Същото се отнасяло и за редакторите и сътрудниците на предаването "Деконструкция", сред които журналистите Калина Андролова и Божан Петров.

От управата на БНР изтъкват своята бърза и адекват реакция в отговор на акт от Съвета за електронни медии (СЕМ) за установяване на административно нарушение от Петър Волгин.

"Многократните усилия на ръководството на радиото и на СЕМ да приближат "Деконструкция" до нормите на истинската журналистика и изискванията на ЗРТ, за съжаление, не доведоха до успех", се заключава в прессъобщението.

Самият Петър Волгин съобщи новината в собствения си профил във "Фейсбук"

"Не се сърдя на хората там. Те си пазят постовете, а пазенето на постове минава през отстраняването на всеки, който не е удобен за властимащите", казва той.

Той обаче е оптимист, че за екипа на "Деконструкция" битката едва сега започва и че

"победа будет за нами"

Петър Волгин

Управителният съвет на Българското национално радио е свалил предаването "Деконструкция". Не се сърдя на хората там. Те си пазят постовете, а пазенето на постове минава през отстраняването на всеки, който не е удобен на властимащите. В медийния сектор нещата се развиват така - властта разпорежда на СЕМ какво да направи, СЕМ козирува и нарежда на БНР какво да направи, БНР козирува и изпълнява нарежданията. Проблемът на всичките тези хора е, че не могат да мислят самостоятелно. Ако можеха да мислят, щаха да видят, че с подобни мракобесни действия постигат цели, напълно противоположни на желаните от тях. Всеки управляващ, който посегне на медиа, слага край на кариерата си. Разбира се, лакеите на управляващите ги чака същата съдба. Изобщо екипът на "Деконструкция" е убеден, че битката едва сега започва и че "победа будет за нами"


Свалянето на "Деконструкция" се случва след предупреждението на СЕМ, че обществената медия може да понесе глоба от 3000 лева заради Петър Волгин.

Според председателя на съвета Георги Лозанов предаването му системно отказва да спазва задължителния медиен принцип за плурализъм на гледните точки.

Исканията за сваляне на предаването "Деконструкция" и оплакванията за "пропагандна" едностранчивост и дори манипулативност на мненията, представяни в него, не са от днес. 

Миналата година дори създателите на "12 плюс 3" по БНР - журналистите Йордан Лозанов и Георги Папакочев, излязоха с отворено писмо, осъждащо изявите на радиоводещия.

Те написаха, че "Деконструкция, в опит да манипулира аудиторията, използва "перфидните агитационни методи на ЦК на БКП и ДС, за да се лансират груби антиевропейски и антизападни нападки за сметка на проруските и евразийски тези – нещо, което е далеч от официалната (засега поне в нейната видима част) политика на България и което е несъвместимо с националните й интереси".

Редактор:

 


Сходни връзки

СВОБОДА НА СЛОВОТО? АЛА БАЛА: Спряха "Деконструкция" на Петър Волгин. Той написа: "Победа будет за нами" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди