изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-28 @ 23:23 EET
Версия: Главата на Местан пада поради „трайна невъзможност на председателя да изпълнява свои правомощия“    
Новини Очакванията са на утрешното заседание на ЦС на ДПС Лютви Местан да бъде отстранен поради „трайна невъзможност на председателя да изпълнява свои правомощия“, съобщава Епицентър.бг. В член 9, ал. 7 от Устава на ДПС е посочено, че при подобен казус Централният съвет определя с решение негов заместник, който да изпълнява правомощията му до провеждане на Национална конференция.

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган събира на 24 декември елита на партията на извънредно заседание в централата на партията.

До 17 часа на 23 декември не беше ясно какъв ще бъде форматът - на всички членове на Централния съвет, на областните и общински лидери бе съобщено да имат готовност за сбирка за 13,30 часа. Час по-рано в централата на „Александър Стамболийски“ ще се проведе заседание на Централното оперативно бюро, което се очаква да бъде ръководено от един от зам. - председателите.

Засега не е определено място на форума, но най-вероятно ще е в т.нар. „Боянски сараи“ и ще е по обяд, макар традиционно Централният съвет да заседава в бившия хотел "Принцес".

Причината за неочаквания обрат е поведението на Местан, който днес цял ден остана в турското посолство, заедно със съпругата си Ширин. 

Разкритие в БЛИЦ! Местан занесъл в турското посолство договорите на МиГ-овете

Лютви Местан е занесъл в турското посолство договорите с Полша за ремонта на нашите Ми-Г-ове. Все още лидерът на ДПС живо се интересувал какво точно подписваме с поляците и какви са параметрите на взаимните ангажименти. Това научи БЛИЦ от отлично информирани източници.Според тях любопитството на Местан е провокирано от интереса на турската страна към ремонтните дейности на нашите летателни апарати.

Договорът за ремонта на руските самолети, собственост на България, тъй си и остана секретен за широката общественост по много от клаузите в него, тъй като военният министър Николай Ненчев отказа да ги съобщи публично, позовавайки се на конфиденциалност на контракта.

Депутатите обаче могат да четат всякакви секретни документи в съответната секция на Народното събрание, като срещу подпис се ангажират да не разгласяват пред никого достъпната за тях информация. Не се знае дали имат право да ги преснимат, но нашите служби са установили, че документите, които Местан е занесъл в амбасадана на съседната ни държава, както БЛИЦ вече съобщи, са били точно тези договори.

Пред близо месец, обявявайки успешното финализиране на сделката с Полша, Ненчев не даде никакви публични обяснения за сумата, която ще плати държавата ни за поправката на МиГ-овете, нито дали Полша ще може да я извърши, без да има специална лицензия от Русия да ремонтира нейни летателни машини, принадлежащи на друга държава.

Още тогава депутати припомниха, че България вече е изпадала в подобен конфуз с ремонта на руските ни хеликоптери, който трябваше да бъде извършен от израелска фирма. Впоследствие Русия отказа лицензия на Израел за ремонтните дейности на хеликоптерите на трета държава, а страната ни плати солени неустойки за отказаната поръчка, като в същото време те не бяха поправени.

Все още не е изяснено каква е причината турската страна да проявява любопитство към ремонта на нашите МиГ-ове, но и от изявленията на военният министър се разбра, че страната ни подготвя превъоръжаване в тази сфера. Очевидно Местан е извършил куриерската дейност в тази посока, научи БЛИЦ.

Ексклузивно в БЛИЦ: Чужди спецслужби готвят бягството на Местан от България с турска дипломатическа кола

В момента се подготвя извеждането на Лютви Местан от България с дипломатически автомобил на турското посолство в София. Това научи БЛИЦ от отлично информиран източник от средите на нашите специални служби.Те са засекли активизиране на разузнаването на Турция в България още от миналия петък. Бурната дейност са развивали както разузнавачите под прикритие, така и шпиони под дипломатическо прикритие. Те са засилили контактите си в България, привиквали са хора на срещи и са вдигнали цялата си агентура на крак.

Според отлично информирани източници на БЛИЦ Местан е бил засечен да носи документи в турското посолство.

Все още лидерът на ДПС Лютви Местан се укрива в турското посолство заедно със семейството и голяма част от вещите си, както съобщиха вече медиите. Негови колеги от парламента пък заявиха пред БЛИЦ, че от няколко дни той не вдига телефона си и не връща обажданията. Според източниците на БЛИЦ Местан е в доверителни лични отношения с турския посланик Сюлейман Гьокче. Връзката между него и все още лидера на ДПС се осигурявала посредством най-довереното лице на Гьокче - шофьора на посланика.

Местан е прихванат да влиза в амбасадата на южната ни съседка и преди речта му от парламентарната трибуна по повод на сваления от Турция руски бомбардировач Су-24, както съобщи БЛИЦ. Според отлично информираните ни източници, декларацията, прочетена от Местан в пленарната зала, с която не са били запознати депутатите от ДПС, е била получена именно от турското посолство.


http://www.blitz.bg



 


Сходни връзки

Версия: Главата на Местан пада поради „трайна невъзможност на председателя да изпълнява свои правомощия“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди